Iohannis le va cere lui Orban și lui Vela să revină asupra acordului cu Biserica

0
iohannis dezbatere electorală singur Schimbarea legii electorale iohannis mesaj diasporă psd îndoaie legile cna propria funcționare Președintele României, Klaus Iohannis, i-a transmis premierului Viorica Dăncilă, scrisorile referitoare la propunerile de numire în funcția de ministru al justiției, de ministru pentru românii de pretutindeni și în funcția de ministru al fondurilor europene. remanierea guvernamentală farsă Remanierea guvernamentală anunţată de PSD este făcută pentru ca lucrurile să meargă mai prost, a declarat preşedintele Klaus Iohannis. dosarul revolutiei strategia de înzestrare a Armatei referendum pe 26 mai Iohannis a promulgat Legea bugetului beneficiul cetăţenilor imagini trucate cu iohannis transporturi și dezvoltare Iohannis a semnat decretele pentru demisii mandatul generalului Nicolae Ciucă finanţarea activităţii ANP demisiile celor doi miniştri amânarea numirii miniștrilor Legea privind declasificarea unor documente klaus iohannis

Președintele Românie Klaus Iohannis le va cere premierului Ludovic Orban și lui Marcel Vela să revină asupra acordului MAI cu Biserica Ordotoxă Română privind sărbătoarea Paștelui.

„Este regretabil să observăm şi în viaţa noastră şi în viaţa publică că, de multe ori, cele mai bune intenţii creează cele mai mari complicaţii, aşa se pare că se întâmplă şi cu un aşa-zis acord încheiat între Ministerul de Interne şi Biserica Ortodoxă. Probabil intenţiile sunt foarte bune, dar nu s-a înţeles foarte bine ce se doreşte acolo. Mulţi români au înţeles că este cazul să ne relaxăm. Nu este cazul să ne relaxăm, iar explicaţiile care s-au dat au fost prea optimiste. Peste câteva minute, voi începe o şedinţă cu premierul Orban, ministrul Vela, alţi miniştri şi consilieri. În cadrul acestei şedinţe, voi solicita premierului Orban şi ministrului de Interne să revină asupra acestui acord, să găsească dacă vor o formulă care respectă principiul ‘Staţi acasă’, care se încadrează perfect în solicitările din decretul care prelungeşte starea de urgenţă şi care, evident, respectă toate ordonanţele militare”, a anunţat Klaus Iohannis.

Șeful statului a făcut apel la români să stea acasă, arătând că nu este cazul să existe o relaxare.

„Astăzi suntem în prima zi din starea de urgenţă prelungită şi, din păcate, nu avem niciun motiv de relaxare. Avem între timp peste 7.200 de cazuri de persoane infectate, avem de ieri până azi 20 de persoane care au murit, avem de ieri până azi 340 de persoane în plus infectate cu coronavirus. Deci, nici vorbă de relaxare şi, ca să fie foarte, foarte clar ce am spus ieri şi poate încă nu a ajuns foarte limpede la toată lumea, repet: cuvântul de ordine este staţi acasă!”, a mai spus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis urmează să aibă o şedinţă privind măsurile care se impun în contextul prelungirii stării de urgenţă cu prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Finanţelor Publice, Vasile Cîţu, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here