joi, aprilie 18, 2024
AcasăAgenda ZileiIohannis: PNL și USR-PLUS pot fi o alternativă la guvernare

Iohannis: PNL și USR-PLUS pot fi o alternativă la guvernare

PNL şi USR-PLUS pot pune bazele unei colaborări pentru o alternativă la guvernare, după alegerile europarlamentare, la care PSD a primit vot de blam, a declarat președintele Klaus Iohannis. 

Europarlamentarele au fost câştigate de PNL. Astfel, PNL este pe cale să devină cel mai important partid politic din România. Salut şi votul pentru alte partide, este remarcabil rezultatul obţinut de Alianţa USR-PLUS care arată că în România se poate construi o alternativă serioasă, credibilă, la actuala majoritate falimentară şi s-a văzut foarte clar că românii cred în aşa ceva şi îşi doresc o astfel de alternativă. Dacă adunăm voturile, atunci ne dăm seama că PNL împreună cu USR-PLUS pot pune baza unei colaborări care vine ca o alternativă la actuala guvernare eşuată a PSD, iar PSD a primit cea mai aspră sancţiune pentru modul dezastruos în care guvernează şi pentru atacurile permanente la adresa justiţiei”, a declarat Iohannis. 

Potrivit lui, PSD a avut dreptate să se teamă de votul românilor, dar nu l-a putut, din fericire, împiedica, în ciuda tuturor eforturilor făcute de PSD de a boicota scrutinul de duminică.

„Şi în acest context, m-a bucurat că şi electoratul PSD a înţeles că agenda anti-justiţie a liderilor PSD este greşită şi ca a votat acest electorat la referendum. Nimeni nu este şi nimeni nu trebuie să fie mai presus de lege. Acest lucru nu a fost doar acceptat, a fost înţeles de toată lumea şi de aceea votul la referendum mă bucură cu atât mai mult. Nimeni, dar nimeni nu poate folosi guvernarea în România în interes propriu şi pentru asta PSD a primit votul de blam. Avem, din păcate, multe de reparat după dezastrul produs de PSD în doi ani şi jumătate, dezastru produs nu numai în domeniul justiţiei, dar acolo impactul s-a văzut cel mai puternic, dezastrul din economie, din sănătate, din educaţie. Avem mult de lucru. Să ne apucăm!”, a mai spus Iohannis. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate