duminică, iulie 25, 2021
AcasăAdministrație publicăKelemen Hunor: Opoziția nu are nici un lider care să coaguleze o...

Kelemen Hunor: Opoziția nu are nici un lider care să coaguleze o majoritate

Înlăturarea de la guvernare a coaliţiei PSD – ALDE este generoasă, însă nu există un lider politic din Opoziţie care să coaguleze o nouă majoritate, este de părere șeful UDMR, Kelemen Hunor.

„Pentru acest lucru ai nevoie de o idee, de un program sau de un lider, sau în cel mai bun caz ambele să existe, şi ideea să existe şi un program şi un lider politic. Ideea să îi omorâm pe PSD-işti şi pe cei de la ALDE e o idee generoasă, dar ce se va întâmpla a doua zi? Ok, ai făcut, ai rezolvat, în a doua zi ce urmează? Eu nu văd ideea în jurul căreia se poate forma o majoritate şi nu văd un lider. Nu există un lider în acest moment în zona Opoziţiei care are capacitatea politică, are autoritatea necesară, are viziunea necesară, moral stă extrem de puternic ca să coaguleze o majoritate”, a declarat Kelemen Hunor. 

Acesta se întreabă că după 10 ani de Traian Băsescu cine îl mai vrea pe acesta? „Haideţi să fim totuşi oameni serioşi, după 10 ani cine mai vrea cu Băsescu? Pe lângă Iliescu e al doilea care a făcut cele mai multe dezastre în această ţară. N-o să ne întoarcem la Băsescu, bănuiesc eu. Ludovic Orban – mă îndoiesc că ar fi liderul în jurul căruia se poate forma o majoritate. Dan Barna sau Dacian Cioloş – nu cred. Victor Ponta – nu mi se pare. Deci avem o problemă. Eu spun că acest guvern poate fi înlocuit oricând când există o majoritate şi când această majoritate are capacitatea să dea un nou guvern, ceva coerent măcar pentru o perioadă scurtă, până în 2020”, a mai spus Hunor.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate