Kovesi a câștigat la CEDO procesul contra PSD. România plătește!

kovesi procuror-șef european kovesi procuror-șef european Romania's candidate Laura Codruta Kovesi is European Chief Prosecutor Guvernul nu susţine un mandat pentru Laura Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef european, a declarat  prim-ministrul Viorica Dăncilă. Atât timp cât mai există unele aspecte legate de persoana fostei şefe a DNA Laura Codruţa Kovesi, nu este oportună o susţinere Laura Codruţa Kovesi audiată cele mai multe voturi procuror-șef european doua rapoarte kovesi Kovesi atacă la CEDO decizia de a fi revocată din funcție
Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!


Laura Codruţa Kovesi a câştigat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) procesul în care a contestat decizia de revocare din funcţia de procuror-şef al DNA. Potrivit CEDO, România a încălcat drepturile şefei Direcţiei Naţionale Anticorupţie, prin revocarea acesteia din funcţie înainte de încheierea mandatului. 

Prin această decizie, România s-a făcut de rușine încă o dată la nivel european, din cauza deciziilor pe care acoliții lui Liviu Dragnea le-au luat în urmă cu aproape un an și jumătate. 

Fostul ministru al Justiţiei, Ana Birchall, consideră că decizia CEDO în cazul Laurei Codruţa Kovesi reprezintă o palmă ruşinoasă pentru CCR, afectând grav credibilitatea Curţii Constituţionale a României.

„Este şi un cartonaş roşu devastator pentru preşedintele CCR Valer Dorneanu şi judecătorii care au votat şi au susţinut această decizie care ţine mai degrabă de jocuri politice şi nicidecum de lege şi Constituţie! Solicit ca toţi cei care au susţinut şi au votat pentru această decizie: Dorneanu (fiind şi raportor), Varga, Pivniceru să îşi dea demisia de onoare cu scuzele cuvenite românilor. Aceleaşi scuze le datorează şi Lăzăroiu, care a susţinut şi votat pentru decizia CCR. Este singurul gest care poate şterge ruşinea abătută asupra CCR”, a scris fostul ministru al Justiţiei, pe Facebook.

Aceasta este de părere că, decizia CEDO este o palmă foarte grea şi tot atât de ruşinoasă şi pentru fostul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader, care a mai fost şi judecător CCR peste 10 ani.

„Consider că şi domnul Tudorel Toader ar trebui să îşi dea demisia de onoare cu scuzele pe care le datorează românilor şi sistemului judiciar! Din decizia CEDO rezultă clar că raportul domnului Tudorel Toader şi decizia CCR au reprezentat o ingerinţă gravă în cariera unui procuror!”, arată Birchall.

România plătește prostiile PSD

Potrivit liderului Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, în acest caz pierzătorul este statul român capturat de interese de grup.

„Laura Codruţa Kovesi a câştigat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului procesul prin care a contestat decizia de revocare din funcţia de procuror-şef al DNA. O felicit pe doamna Kovesi pentru hotărârea cu care a luptat pentru a-şi dovedi dreptatea. Pierzătorul în acest caz este statul român. Un stat capturat de interese de grup care încă nu au răspuns în totalitate pentru faptele lor. Chiar dacă Liviu Dragnea nu mai contează în politică, apropiaţii săi sunt încă în funcţii. Iar metodele şi modul lor de gândire pot ajunge în orice moment înapoi la putere. Asta trebuie prevenit. Cu orice preţ”, a scris liderul USR pe Facebook

Kovesi a câștigat la CEDO procesul contra PSD

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, susţine că prin decizia CEDO în cazul Laurei Codruţa Kovesi CCR s-a compromis, subliniind necesitatea reanalizării modului în care se compune şi funcţionează Curtea Constituţională a României.

„Avem astăzi confirmarea de la nivelul Curţii Europene a Drepturilor Omului a faptului că în Curtea Constituţională a României deciziile luate au avut alte considerente decât cele care ar trebui să privească Legea fundamentală. Decizia de revocare din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi a fost luată de CCR pe baza unor umori şi raportări subiective, dominate de influenţa de la acel moment a lui Liviu Dragnea şi a PSD. A existat la nivel politic un subiect tabu legat de punerea în discuţie a deciziilor Curţii Constituţionale, în sensul de a nu aduce atingere credibilităţii unei instituţii fundamentale în statul român, fiind obligaţi la respectarea deciziilor chiar şi atunci când le-am considerat nedrepte. Iată că însăşi Curtea Constituţională s-a compromis, prin propriile decizii luate care încalcă Convenţia Europeană a Drepturilor Omului”, a declarat Ludivic Orban.

Acest fapt afectează grav credibilitatea uneia dintre cele mai importante instituţii ale statului român, iar de acest lucru se fac responsabili judecătorii CCR care au hotărât că pot decide în locul preşedintelui României.

Potrivit lui Orban, aceasta nu a fost singura decizie discutabilă, contaminată de influenţa nefastă a PSD, a lui Liviu Dragnea şi a acoliţilor săi, care încă populează politica românească, reamintind de modificarea legilor Justiţiei şi refuzul de a sesiza şi apoi de a ţine cont de punctele de vedere ale Comisiei de la Veneţia.

„Consider imperativ ca judecătorii CCR să reanalizeze şi să revizuiască decizia referitoare la obligarea preşedintelui României de a emite un decret întocmai cum consideră Curtea Constituţională, întrucât aceasta reprezintă o intruziune de neacceptat în atribuţiile şefului statului. Consider imperativ ca din partea Curţii Constituţionale să existe o recunoaştere a culpei atât în mod declarativ, cât şi în mod formal. România are nevoie de o Curte Constituţională credibilă, nu de un număr de indivizi care se află în permanentă complicitate cu PSD”, adaugă Ludovic Orban.

PSD se face vinovat de condamnarea României la CEDO

„Toţi aceia din PSD, care au pledat cauza lui Liviu Dragnea, au militat împotriva statului de drept şi a independenţei justiţiei, astăzi trebuie să părăsească scena politică, întrucât acum este dincolo de orice dubiu faptul că au prejudiciat grav imaginea României şi nu au nicio legătură cu interesele cetăţenilor acestei ţări”, a mai afirmat premierul.

Orban aminteşte şi de faptul că reprezentanţii PSD în Parlamentul European făceau România de râs, iar PNL milita pentru preluarea de către Laura Codruţa Kovesi a poziţiei de procuror-şef european.

„PNL nu a fost doar în situaţia de a susţine un candidat român pentru o poziţie extrem de importantă la nivel european, dar în acelaşi timp a trebuit să combată şi să demonteze dezinformările grosiere ale PSD şi acoliţilor săi orientate împotriva unui român. Astăzi decizia CEDO arată clar necesitatea unei reanalizări a modului în care se compune şi funcţionează Curtea Constituţională, astfel încât să prevenim astfel de derapaje împotriva principiilor şi valorilor europene, dar şi să punem punct definitiv riscului de a mai fi condamnaţi prin decizii ale CCR care în mod evident excedează cadrul constituţional”, afirmă liderul PNL.

Cioloș: Tudorel Toader trebuie să plătească pentru jocurile făcute pentru PSD 

Fostul guvern PSD, în frunte cu Tudorel Toader, trebuie să plătească pentru încercarea de a subjuga justiţia, în contextul în care Laura Codruţa Kovesi a câştigat la CEDO procesul prin care a contestat decizia de revocare din funcţia de procuror-şef al DNA, a declarat liderul PLUS, Dacian Cioloș.

„Nu mă pot bucura când statul român pierde procese la CEDO, cum s-a întâmplat azi în cazul revocării Laurei Codruţa Kovesi. Însă în spatele statului român, în acest caz, sunt nişte politicieni iresponsabili, identificabili, cu nume şi cu funcţii. Cei din fostul Guvern PSD, în frunte cu Tudorel Toader, au dus România în acest punct jenant. Trebuie să-i ştie toată lumea, iar în final să plătească pentru încercarea de a subjuga Justiţia, timp de aproape patru ani, prin toate mijloacele, multe ilegale. Aceşti oameni au fost iresponsabili în funcţii publice, iar acest lucru l-am reclamat în toţi anii din urmă. De la încălcarea drepturilor fundamentale ale cetăţenilor până la cheltuieli nejustificate ale banilor publici. Acestea nu sunt simple greşeli de guvernare, ci ticăloşii premeditate cu consecinţe grave asupra României”, a arătat preşedintele grupului Renew Europe din Parlamentul European într-o postare pe Facebook.Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close