duminică, aprilie 28, 2024
AcasăAgenda ZileiLa Budapesta a fost semnat acordul de înființare a Camerei de comerț...

La Budapesta a fost semnat acordul de înființare a Camerei de comerț România-Ungaria

Vineri, la Budapesta, au fost semnate acordurile de înființare a Camerei de comerț bilaterale România-Ungaria și de realizare a conexiunii între drumul expres Satu Mare – Oar și drumul expres Mateszalka–Csenger – anunță ministrul economiei, antreprenoriatului și turismului, Claudiu Năsui.

”Astăzi sunt la Budapesta, unde am semnat împreună cu Péter Szijjártó, omologul meu ungar, trei acorduri între România și Ungaria.

  • Primul este un protocol pentru operaționalizarea Comisiei mixte, o structură prin care să îmbunătățim cooperarea economică între România și Ungaria.
  • Al doilea este acordul de înființare a Camerei de comerț bilaterale România-Ungaria, o structură prin care mediul de afaceri din România și din Ungaria să poată să se apropie mai mult.
  • Al treilea este acordul prin care vom realiza conexiunea între drumul expres Satu Mare – Oar și drumul expres Mateszalka – Csenger. Care va face posibilă deplasarea mai rapidă între România și Ungaria – a scris ministrul Năsui pe pagina sa de Facebook.

El a mai afirmat că întâlnirea inter-guvernamentală de vineri de la Budapesta a avut și scopul de a a genera oportunități reale de afaceri pentru întreprinderile din România și din Ungaria reciproc avantajoase.

”Am venit împreună cu 67 de firme românești, care au venit pe banii lor (fără subvenții din banii contribuabililor) să lege legături de afaceri. Înțeleg că au stabilit deja peste 200 de întâlniri bilaterale. Foarte bine. Aceasta este de fapt partea practică a misiunii noastre aici” – a mai completat ministrul Năsui, într-o altă postare pe Facebook.

 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate