Legea bugetului de stat pe anul 2019, retrimisă în Parlament

iohannis dezbatere electorală singur Schimbarea legii electorale iohannis mesaj diasporă psd îndoaie legile cna propria funcționare Președintele României, Klaus Iohannis, i-a transmis premierului Viorica Dăncilă, scrisorile referitoare la propunerile de numire în funcția de ministru al justiției, de ministru pentru românii de pretutindeni și în funcția de ministru al fondurilor europene. remanierea guvernamentală farsă Remanierea guvernamentală anunţată de PSD este făcută pentru ca lucrurile să meargă mai prost, a declarat preşedintele Klaus Iohannis. dosarul revolutiei strategia de înzestrare a Armatei referendum pe 26 mai Iohannis a promulgat Legea bugetului beneficiul cetăţenilor imagini trucate cu iohannis transporturi și dezvoltare Iohannis a semnat decretele pentru demisii mandatul generalului Nicolae Ciucă finanţarea activităţii ANP demisiile celor doi miniştri amânarea numirii miniștrilor Legea privind declasificarea unor documente klaus iohannis
Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!


Preşedintele Klaus Iohannis va retrimite Parlamentului spre reexaminare Legea bugetului de stat pe anul 2019. 

„Voi retrimite Parlamentului pentru corectură şi îmbunătăţire Legea bugetului pe anul 2019. Mesajul este simplu: faceţi un buget sănătos pentru România! Parlamentul are ocazia, dar în primul rând responsabilitatea să facă rapid corecţiile necesare, astfel încât bugetul chiar să fie unul pentru dezvoltarea României”, a declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni. 

Dincolo de aspectele de constituţionalitate, bugetul rămâne unul bazat pe cifre false, pe bani pe care Guvernul în realitate nu îi are, croit greşit împotriva tuturor obiectivelor majore ale românilor.

„Pe scurt, rămâne bugetul ruşinii naţionale. Cel mai slab Guvern din istoria postdecembristă, un Guvern pesedist al imposturii şi incompetenţei a croit un buget pe măsura sa. Bugetul pe anul 2019 este construit pe un scenariu fantezist, fără garanţii privind punerea în aplicare, fapt confirmat de instituţiile europene şi de alte instituţii internaţionale. Este un buget care pune în discuţie respectarea tratatelor internaţionale la care România este parte, dar, din nefericire, şi a legislaţiei în domeniu”, a spus Iohannis. 

Președintele a susţinut că bugetul prezentat de PSD şi votat de majoritatea pesedistă a fost gândit pentru a servi în principal intereselor politice ale unui grup restrâns. 

„PSD urmăreşte o agendă care nu are nici o legătură cu economia, nici cu situaţia românilor şi nici cu dezvoltarea reală a ţării. Ni se spune cu cinism de către PSD că nu se găsesc bani pentru a mări la timp alocaţiile copiilor”, a arătat Iohannis. 

El a criticat din nou faptul că bugetul prevede o creştere enormă a sumelor alocate partidelor, urmând ca PSD să beneficieze de cea mai mare sumă. 

„Vedem cum liderii şi propaganda pesedistă repetă în mod obsesiv că acest buget este unul al investiţiilor şi că principalii beneficiari sunt comunităţile locale, dar în realitate bugetul pesedist prevede o reducere semnificativă a cheltuielilor pentru investiţii din bugetele locale. Se prevede o sumă de 1,2%. Este cea mai scăzută valoare a ponderii în PIB din ultimii zece ani, iar investiţiile anunţate pentru 2019 sunt cu un miliard mai mici faţă de cele din 2018. Acesta este marele buget de investiţii, care taie un miliard, dar întreb şi eu acum: cine a oprit PSD să facă investiţii majore încă de acum doi ani, de când a intrat la guvernare? De ce din 2016 încoace albirea dosarelor liderilor PSD continuă să fie prioritatea zero pentru ei, în locul construirii de autostrăzi şi spitale?”, a afirmat Iohannis. Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close