Iohannis: Legile Justiţiei, masacrate de fosta majoritate toxică pesedistă

Iohannis face numiri „cu cântec” iohannis dezbatere electorală singur Mesajul lui Klaus Iohannis guvern de tranziție Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind eliberarea din funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) iohannis atacă plumb iohannis refuză remanierea Guvernul PSD ar fi trebuit să plece demult că nu a luat măsurile necesare astfel încât cazuri precum cel de la Caracal Aderarea la Schengen descurajarea actelor ostile Statul român trebuie resetat Validarea referendumului dosare legislative, iohannis palatul cotroceni
Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!


Legile Justiţiei au fost masacrate de fosta majoritate toxică pesedistă din Parlament, de aceea Cătălin Predoiu are o misiune foarte dificilă la ministerul Justiției, a declarat preşedintele Klaus Iohannis. 

Din acest motiv, trebuie reluate discuţiile în legătură cu aceste legi împreună cu profesioniştii din sistem, forurile europene şi politicienii de bună credinţă.

„Eu îmi doresc foarte mult pentru România şi pentru români o justiţie dreaptă, o lupta anticorupţie eficientă, iar dumneavoastră, domnule ministru, şi îl rog pe domnul prim-ministru să vă sprijine în aceste demersuri, aveţi o sarcină dificilă. Avem legile Justiţiei care au fost masacrate de fosta majoritate toxică pesedistă din Parlament şi bine că s-a schimbat această majoritate. Ele sunt în funcţiune, dar asta nu înseamnă că sunt perfecte. Trebuie reluată discuţia, trebuie reluată aşa cum trebuia făcută de la început, împreună cu profesioniştii din sistem, împreună cu forurile cu care suntem parteneri – GRECO, Comisia Europeană, împreună cu politicienii de bună credinţă, iar acolo unde se găseşte că modificările au fost bune, să fie lăsate, iar acolo unde se găseşte că au fost eronate, să fie corectate”, a spus Iohannis, la ceremonia de preluare a mandatului de ministru al Justiţiei de către Cătălin Predoiu.

Legile Justiției, masacrate pentru propriu interes al PSD

Ministrului îi revine sarcina să vină cu o gândire în domeniul Codurilor, fiindcă aici, este clar, se aşteaptă o punere de acord a Codurilor cu anumite decizii ale Curţii Constituţionale.

„Bine că s-a oprit asaltul pesedist asupra Codurilor. Ar fi fost o reală catastrofă naţională dacă ar fi continuat acest asalt. Este o muncă grea, dar sunt convins că expertiza pe care o aveţi, prin felul foarte clar şi diplomatic de a vă apropia de temă, veţi reuşi o abordare care, în definitiv, ne va face pe toţi să spunem: Ok, acum legile sunt potrivite, Codurile sunt potrivite şi judecătorii şi procurorii nu au decât să le aplice cu bună credinţă. Domnule ministru, o parte specială şi complicată care vă revine este managementul Ministerului Public, fiindcă la Ministerul Public majoritatea sau multe dintre posturile extrem de importante, de mare vizibilitate, sunt ocupate de procurori care îndeplinesc aceste funcţii cu interimat”, a mai spus şeful statului.Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close