vineri, martie 29, 2024
AcasăAgenda ZileiLiberalii au bătut palma cu Pro România pentru moțiunea de cenzură

Liberalii au bătut palma cu Pro România pentru moțiunea de cenzură

Liberalii au bătut palma cu Pro România pentru moțiunea de cenzură, a declarat prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan, care spune că există un angajament ferm din partea oamenilor lui Victor Ponta. 

„Am avut întâlniri până în momentul de faţă cu toate partidele care consideră că acest Guvern este lipsit de legitimitate şi de performanţă. Am vorbit cu USR, PMP, ALDE, Pro România, UDMR şi cu reprezentanţii minorităţilor. Astăzi, după întâlnirea cu cei din Pro România, putem spune că din partea acestora există angajament ferm pe semnarea moţiunii de cenzură. De asemenea, după aceste angajament şi după această discuţie vom relua discuţia cu cei din ALDE. Le vom pune la dispoziţie textul care a fost deja armonizat cu colegii de la USR şi PMP, astăzi urmând să primim propunerile de la UDMR şi vom depune moţiunea de cenzură cu încrederea că toate delimitările publice se vor concretiza în vot împotriva acestui guvern”, a declarat Raluca Turcan.

Potrivit acesteia, există o solicitare din partea celor de la Pro România ca PSD să ia în calcul retragerea Vioricăi Dăncilă din competiţia pentru preşedinţia României şi venirea în Parlament pe o structură modificată a Guvernului, cu miniştri noi care să se desprindă de abordarea nocivă de guvernare a celor care fac acum parte din Guvern.

„Semnalele au fost favorabile. O să reluăm discuţia cu ei şi eu sper că delimitarea publică se va concretiza şi în acţiunea parlamentară. Preferăm să calculăm de mai multe ori până să depunem moţiunea de cenzură, pentru a avea garanţia că aceasta trece. Acest guvern nu are legitimitate, nu ştie să guverneze, nu poate să guverneze, are grave probleme privind integritatea şi performanţa miniştrilor care încă mai sunt în cabinet. Aşadar, acest guvern trebuie oprit”, a mai declarat Turcan.

Aceasta este de părere că șansele ca restructurarea Guvernului să treacă sunt foarte mici.

„Vom vedea cu ce formulă şi ce decizii de restructurare vin. Vreau să vă atrag atenţia că în baza Constituţiei votul împotriva restructurării nu duce la căderea cabinetului. De aceea votul pe restructurare va trebui întărit şi completat cu moţiunea de cenzură. (…) Dacă vor întârzia însă cu restructurarea şi se vor ţine cu dinţii de cele aşa zise 45 de zile, care de fapt nu sunt prevăzute nicăieri, atunci noi cu moţiunea de cenzură vom merge mai departe când suntem siguri că va trece”, a mai spus Turcan.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate