Liviu Dragnea a fost inculpat oficial în dosarul Tel Drum

foto: realitatea.net

Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!


Fostul preşedinte al PSD Liviu Dragnea a fost inculpat oficial în dosarul Tel Drum, după ce azi de dimineață a fost adus la DNA. 

În momentul de față, Liviu Dragnea execută în penitenciar o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni de închisoare, primită în mai 2019 în dosarul angajărilor fictive.

Ieri, Liviu Dragnea a dat primul său interviu din pușcărie și a vorbit și despre dosarul Tel Drum, semn că acesta se teme ca nu cumva să își piardă toată averea pe care a acumulat-o în ultimii 30 de ani, în mod greu de explicat. 

„Mâine (azi – n.r.), sunt citat la DNA în dosarul cu Tel Drum, care, brusc, după 3 ani de zile, este pus din nou pe tapet, ce să vezi, cu puţin timp înainte de campania electorală. Să se discute iar despre acest dosar în care, şi dacă mă întrebi de ce sunt acuzat, sincer nu ştiu. Era vorba despre două drumuri făcute cu bani europeni. Am înţeles că ar fi rămas în dosar doar un singur drum, dar nu ştiu, probabil o să văd mâine. Drumurile există. Practic, eu sunt acuzat că în timpul mandatului meu s-au făcut două drumuri importante pentru judeţul ăla (…). Când am venit preşedinte de consiliu judeţean, acolo nu era niciun drum în firea lui. Deci, mâine o să fiu la DNA. Pe citaţie scrie că mă cheamă să-mi aducă la cunoştinţă calitatea de inculpat. Între timp, stând aici, probabil că am făcut ceva pe la garaj şi trebuie să fiu inculpat”, a declarat Dragnea în cadrul interviului difuzat la Realitatea Plus.

Anchetă în pușcărie după interviul lui Liviu Dragnea

Administrația Penitenciarelor a lăsat să se înțeleagă că nu a fost aprobat interviul respectiv. ANP susține că de la instaurarea stării de urgență, nu a aprobat niciun interviu cu vreun deținut, indiferent dacă era vorba despre unul filmat în penitenciar sau realizat online. Tocmai pentru a preveni răspândirea COVID-19 în sistemul de detenție din România.

Cu toate acestea, potrivit ANP, persoanele condamnate la pedepse cu închisoarea au dreptul la comunicații online, inclusiv video, pentru menținerea relațiilor de familie, dar și cu persoane din afara familiei, în anumite condiții.

Liviu Dragnea inculpat în dosarul Tel Drum

Liviu Dragnea a fost pus sub urmărire penală, în noiembrie 2017, sub acuzaţiile de constituire a unui grup infracţional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul, într-un dosar în care sunt urmărite penal alte opt persoane, între care reprezentanţi ai firmei Tel Drum, potrivit Europa Liberă.

Pe atunci, anchetatorii DNA afirmau că Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a iniţiat un grup infracţional organizat care acţionează şi în prezent şi din care au făcut şi fac parte funcţionari ai instituţiilor din administraţia publică şi persoane din mediul de afaceri.

„Grupul iniţiat în anul 2001 are ca principal scop obţinerea frauduloasă a unor sume importante din contractele finanţate din fonduri publice , prin comiterea unor infracţiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii”, scriu jurnaliștii Europa Liberă.

Dragnea înaintase o plângere în legătură cu ancheta Tel Drum de la DNA, deschisă în urma unor cercetări OLAF, dar ea a fost respinsă de Tribunalul Uniunii Europene.Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close