Liviu Dragnea face alianță cu toți cei vinovați de încălcarea legii

alegerea primarilor moțiune de cenzură pentru Putere Populismul reprezintă o ameninţare reală Legea Bugetului Modul de guvernare al PSD vinovaţi de încălcarea legii statistici cu țările bananiere Alegerea primarului în două tururi eugen tomac
Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!


Adoptarea unei ordonanţe de modificare a Codului penal şi a Codului de procedură penală reprezintă cel mai probabil o miză a liderului partidului, Liviu Dragnea, de a face o alianţă cu toţi cei care sunt vinovaţi de încălcarea legii, a declarat preşedintele PMP, deputatul Eugen Tomac. 

„Nu e nicio abatere de la linia Dragnea ca să-i salveze pe toţi. Probabil asta este singura lui miza – să facă o alianţă cu toţi cei care sunt vinovaţi de încălcarea legii. Deci, nu ne mai miră nimic, este posibil oricând să se adopte şi ordonanţa privind graţierea, este posibil oricând prin ordonanţă, deşi nu dreptul, să modifice Codurile penale. La ora actuală, orice este posibil, şi-au pierdut orice simţ şi raţiune în acţiunea politică pe care o desfăşoară”, a declarat Eugen Tomac. 

Depunerea unei moţiuni de cenzură este necesară, deşi momentul mai potrivit ar fi fost când era o situaţie mai tensionată între Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu. 

„Dar moţiunea trebuie depusă şi sunt suficient de multe argumente. Şi m-aş bucura să fie depusă de toată Opoziţia unită, pentru că la această oră, instituţiile Parlamentului şi Guvernului sunt confiscate de un singur om, care are un singur obiectiv – cum să se salveze”, a mai spus liderul PMP. 

Pe de altă parte, Cătălin Rădulescu spune că ordonanţa de urgenţă care se va emite pentru transpunerea modificărilor la Codul penal şi Codul de procedură penală declarate constituţionale nu va cuprinde sub nicio formă prevederi privind amnistia şi graţierea. 

„Am votat ieri în unanimitate în Comitetul Executiv că tot ce este în Codul de procedură penală şi Codul penal declarat constituţional, nu parţial neconstituţional sau neconstituţional, intră în această ordonanţă de urgenţă, pe de o parte, pentru că au trecut cele 45 de zile la Cpp, pe de altă parte, pentru că trebuie făcute reparaţii şi CCR a spus că aşa trebuie făcut. Deci, tot ce a fost declarat constituţional va intra în ordonanţa de urgenţă, ceea ce este parţial constituţional sau neconstituţional se va discuta în comisia specială. Ordonanţa se referă numai şi numai la Codul penal şi Codul de procedură penală”, a mai spus Rădulescu. Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close