Liviu Dragnea, scos din pușcărie să-l „toarne” pe Valeriu Zgonea

liviu dragnea dosar zgonea Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe liderul PSD, Liviu Dragnea, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare promisiuni electorale Fondul de Dezvoltare şi Investiţii  O copie a dosarului Tel Drum a fost transmisă Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, pe motiv că oficialii instituției au o anchetă proprie dosarul DGASPC Teleorman
Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!


Liviu Dragnea a fost scos din pușcărie să-l „toarne” pe Valeriu Zgonea, ambii fiind foști președinți ai Camerei Deputaților. Liviu Dragnea care de la finele lunii mai este închis în penitenciarul Rahova este audiat în calitate de martor într-un dosar în care Valeriu Zgonea este judecat de aproape 2 ani. 

De menționat că, Dragnea a fost cel care l-a dat afară și din funcția de președinte al Cemerei Deputaților și din PSD pe Valeriu Zgonea. Acum, dosarul lui Zgonea este unul de trafic de influență. 

Se pare că, între iulie 2012 – aprilie 2013, când îndeplinea funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi totodată vicepreşedinte al unei formaţiuni politice, Zgonea a acceptat promisiunea făcută de inculpatul Dumitru Dobrică, consilier judeţean, privind primirea de foloase necuvenite pentru sine, în schimbul influenţei pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor funcţionari publici şi a promis că-i va determina să numească într-o importantă funcţie publică o rudă a acestuia.

Procurorii spun că Valeriu Zgonea a primit de la Dumitru Dobrică foloase necuvenite în sumă totală de 62.143 lei, reprezentând contravaloarea unor servicii de turism şi cheltuieli legate de construirea unei case de vacanţă în judeţul Covasna.

„La data de 22 aprilie 2013, ca urmare a demersurilor făcute de Zgonea Valeriu – Ştefan, persoana respectivă a fost numită în funcţia de preşedinte al Centrului Naţional de Management pentru Societatea Informaţională din cadrul Ministerului pentru Societatea Informaţională, deşi nu avea pregătire de specialitate în domeniu. Ulterior, tot ca urmare a demersurilor făcute de Zgonea Valeriu – Ştefan, persoana respectivă şi-a păstrat funcţia la nivelul administraţiei publice centrale, fiind numită, la data de 23 ianuarie 2014, în funcţia de subsecretar de stat în cadrul Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale”, spun anchetatorii anticorupție. 

Și liderul Pro România, Victor Ponta, a fost fost programat pentru audiere în acest dosar, dar acesta încă nu s-a prezentat la Tribuna. Toată audirea este una secretă astfel că nimeni nu poate fi prezent în sală pentru a auzi discuțiile. 

 Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close