MAE: Nici un alt român a fost infectat cu coronavirus

cazuri de coronavirus
Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!


Nu au fost identificaţi alţi cetăţeni români printre persoanele de pe nava Diamond Princess ale căror rezultate medicale să fi confirmat prezenţa coronavirusului, până acum, potrivit Ministerul Afacerilor Externe (MAE). 

Pasagerii vor putea pleca de pe vas începând cu ziua de miercuri, au mai anunțat oficialii MAE. Ministerul arată că, după finalizarea perioadei actuale de carantină în data de 19 februarie, pasagerii vor putea părăsi vasul pe baza unui certificat medical eliberat de autorităţile japoneze.

Cetăţenii români membri ai echipajului pot fi supuşi unei noi perioade de carantină de 14 zile începând cu data de 19 februarie, în funcţie de evoluţia situaţiei de la bordul navei. Decizia cu privire la continuarea activităţii pe vas sau revenirea în ţară la expirarea perioadei de carantină va fi luată de către aceştia de comun acord cu compania care operează nava, precizează MAE.

Starea de sănătate a cetăţeanului român diagnosticat pozitiv pentru coronavirus, care a fost transferat într-o unitate medicală japoneză, este în continuare bună, anunţă Ministerul român de Externe. În urmă cu câteva zile s-a aflat că acesta este primul român care a fost atins de fatalul virus. 

Chinezii cer ajutorul de la cei care au fost infectați 

Pentru a găsi o soluție cât mai rapidă împotriva virusului care pare că nu se mai oprește din răspândire, autorităţile chineze au cerut  persoanelor vindecate de coronavirus să doneze sânge.

Din acesta medicii vor să extragă eşantioane de plasmă ce vor fi utilizate pentru îngrijirea bolnavilor aflaţi încă în stare gravă. Specialiștii se luptă contra cronometru  în găsirea un vaccin împotriva acestui virus care a infectat deja peste 70.500 de persoane şi a ucis cel puţin 1.770 de oameni în China.

Plasma foştilor pacienţi care au fost infectaţi cu COVID-19 conţine anticorpi ce ar putea să ducă la reducerea sarcinii virale în organismele bolnavilor grav afectaţi de acest virus, a declarat într-o informare pentru presă un reprezentant al Comisiei naţionale pentru sănătate.Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close