Magistrala 5 de metrou, gata în decembrie, anunță Cuc

13 trenuri de metrou magistrala 5 de metrou
Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!


Magistrala 5 de metrou Eroilor-Drumul Taberei va fi finalizată în luna decembrie a acestui an, a declarat la Palatul Victoria, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc. 

„Magistrala 5 de metrou va fi finalizată în luna decembrie în cursul acestui an. Valoarea proiectelor lansate în ceea ce priveşte transportul cu metroul se ridică la 11,9 miliarde de lei, în perioada 2017 – 2019”, a mai spus ministrul Transporturilor. 

Printre investiţii se numără și achiziţia de trenuri noi sau sistemul de siguranţă şi automatizare a traficului. Magistrala 5 de metrou, Secţiunea Râul Doamnei – Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomiţei, va avea aproape 7 kilometri lungime şi este compusă din 10 staţii de metrou şi un depou (Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2). 

Valoarea totală a proiectului de metrou Drumul Taberei-Eroilor este de 3,4 miliarde de lei. Prin inaugurarea acestei magistrale, Capitala va ajunge la 78 de kilometri de reţea şi la 63 de staţii de metrou. 

Potrivit ministrului Transporturilor, fondurile absorbite pe această componentă, de metrou, se ridică la 775 milioane de euro în perioada 2017 – 2019Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close