Majoritatea parlamentară concentrată în jurul PNL s-ar putea crea cu USR, PMP sau UDMR

0
conducerea Camerei Deputaților Grupurile parlamentare s-au constituit Rezultatele finale la Camera Deputaților primul război politic

Majoritatea parlamentară concentrată în jurul PNL s-ar putea crea cu USR, PMP sau UDMR, a afirmat preşedintele PNL, Ludovic Orban, referindu-se la posibilii parteneri de guvernare după alegeri.

„Aşteptăm să vedem rezultatele alegerilor, în momentul în care avem rezultatele vom şti care sunt posibilităţile de formare a unei majorităţi parlamentare. Din start excludem orice fel de colaborare cu PSD, deci, practic, posibili parteneri sunt USR, PMP, UDMR, cam atât”, a spus Orban la B1 TV.

Pe de altă parte, premierul exclude orice altă colaborare politică, cu atât mai mult cu partidul lui Victor Ponta.

„Ponta a fost preşedintele PSD, el de fapt are un PSD mai micuţ. Nu e mare diferenţă, adică aproape nu e nicio diferenţă. Eu nu îl uit pe Victor Ponta din perioada în care era preşedinte PSD şi premier, în perioada respectivă fiind în opoziţie, deşi o parte din partidul meu o bucată de vreme… deci eu eram într-o opoziţie aproape radicală. Pactul de coabitare, mai ţineţi minte? După o campanie în care practic Băsescu a fost transformat în inamicul public numărul 1, s-a dus frumuşel fără să ne spună nimic şi a semnat un pact de coabitare cu Băsescu”, a afirmat premierul.

Majoritatea parlamentară concentrată în jurul PNL. PSD trebuie izolat politic

Potrivit lui, PSD nu are cu cine să facă majoritate, fiind într-o stare de izolare politică, iar acest partid trebuie să stea departe de putere.

El a exclus orice ipoteză legată de o alianţă dintre PSD şi USR, adăugând că, dacă USR va face vreo înţelegere cu PSD, se sinucide.

„Această ipoteză nu cred că este posibilă, pentru că ar fi împotriva voinţei exprimate de cetăţeni. De altfel, PSD astăzi n-are cu cine să facă majoritate, după părerea mea. Este într-o stare de izolare politică şi e normal să fie aşa. După ultimii şapte ani de guvernare, între 2012 şi 2019, PSD este normal să fie în izolare politică, pentru că trebuie să treacă cât mai departe de putere. La relele pe care le-a făcut României în aceşti şapte ani, PSD trebuie să stea departe de putere o anumită perioadă de timp”, a mai spus Orban.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here