PSD și ALDE îl susțin pe Isărescu pentru un nou mandat la șefia BNR

ALDE și Pro România se despart, iar Mircea Diaconu ar putea rămâne „copilul” nimănui, pentru că cele două partide nu mai împart administraţia publică divorțul PSD-ALDE mandat la șefia BNR tăriceanu fața curată Dezbaterea pe fond a cererii DNA Călin Popescu-Tăriceanu va fi audiat în Comisia Juridică o nouă palmă usturătoare Mită pentru Tariceanu: 6,7 milioane de dolari venite din Austria
Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!


PSD și ALDE îl susțin pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat la șefia BNR, cu toate că acesta spunea că vrea să se pensioneze. Astfel că, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că, în urma discuţiei avute cu premierul Viorica Dăncilă, se va merge pe susţinerea lui Mugur Isărescu pentru reînnoirea mandatului acestuia de guvernator al Băncii Naţionale a României. 

„Discuţia pe care am făcut-o astăzi cu doamna prim-ministru ne-a dus la concluzia că vom merge pe reînnoirea mandatului domnului Mugur Isărescu. Deci are susţinerea noastră, iar în viitorul Consiliu de Administraţie, conform ponderii actuale în Parlament, PSD va avea patru locuri şi ALDE un loc, două locuri va avea PNL, iar un loc revine USR”, a spus Tăriceanu.

Potrivit acestuia, este foarte probabil ca, în urma deciziei social-democraţilor, să fie inclus în Consiliul de Administraţie al BNR şi reprezentantul UDMR. „E foarte posibil ca, în urma deciziei pe care PSD o va lua, să găsim o soluţie pentru includerea în Consiliul de Administraţie şi a UDMR”, a declarat Tăriceanu. 

Birourile permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului au decis convocarea unei sesiuni extraordinare, săptămâna viitoare, context în care vor fi discutate numirile membrilor în Consiliul Fiscal şi la Banca Naţională.

„Am luat decizia convocării unei sesiuni extraordinare săptămâna viitoare, 1-5 iulie, unde vom discuta despre numirile la Consiliul Fiscal, la BNR. De asemenea, în această săptămână, pentru că este vorba de instituţii aflate în subordinea Parlamentului, este numirea pe locul vacant de la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării şi la Avocatul Poporului, unde termenul de depunere a candidaturilor este marţi, 25 iunie, iar votul în plen urmează să fie dat pe 26 iunie”, a mai declarat șeful Senatului.

 Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close