vineri, aprilie 19, 2024
AcasăAgenda ZileiMarcel Ciolacu: Victor Ponta nu are ce căuta în PSD

Marcel Ciolacu: Victor Ponta nu are ce căuta în PSD

Se poate discuta cu liderul Pro România, Victor Ponta, despre o alianţă, o reîntregire a stângii, însă acesta nu are ce căuta în PSD, a declarat preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu.  

Potrivit lui Ciolacu, dacă Ponta va fi interesat de proiectul politic al PSD de după Congres, vor putea avea discuţii, însă nu pentru a răsturna un guvern, ci pentru un proiect politic care să unească.

„Cu domnul Victor Ponta am avut astfel de discuţii. Vom vedea ce va hotărî partidul după Congres. Dacă domnul Ponta va deveni interesat de proiectul politic care se va lansa la Congres sau alte forţe politice, alţi lideri politici sau sindicate, categoric că vom avea o discuţie. Nu ne vom uni pentru a răsturna un guvern sau a pune mâna pe un guvern. Dacă vom avea argumentele necesare într-un proiect politic care să ne unească, vom face acest lucru. Victor Ponta, din punctul meu de vedere – şi am văzut că şi din punctul domniei sale – nu are ce căuta în PSD. Noi vorbim aici de o alianţă, să-i spunem o reîntregire a stângii, sub formă de alianţă politică, nu vorbim de fuziuni sau de venirea d-lui Ponta în PSD”, a declarat Ciolacu, la Antena 3

Pe de altă parte, liderul interimar al PSD afirmă că partidul va depune o moţiune de cenzură în următoarea sesiune parlamentară, însă temele moţiunii nu au fost încă decise.

„În sesiunea parlamentară următoare, PSD va depune o moţiune de cenzură. Categoric. Vom vedea temele, aşteptăm, toată luna ianuarie sunt termene la Curtea Constituţională şi pe celelalte legi pe care şi le-au asumat. Constituţia îţi conferă această posibilitate de a veni cu o asumare a răspunderii pe anumite legi. Dar acei oameni s-au gândit la legi importante, la reforme în Sănătate, în Educaţie, declaraţii politice, nu vii cu modificări ale punctului de amenzi. Au dus această pârghie, până la urmă constituţională, în derizoriu. Au creat nişte precedente care trebuie oprite. Să vedem ce zice Curtea, dacă aceasta ne va da dreptate, sunt ferm convins că altcineva nu o să mai facă aşa ceva şi domnul Orban o să rămână singurul premier care a declanşat un conflict constituţional”, a spus Marcel Ciolacu.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate