Marcel Vela: Strănuți și nu ai mască? Ai dosar penal

vela motiune simpla
Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!


Dacă strănuți și nu ai mască, ai dosar penal, este  mesajul pe care ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, l-a transmis astăzi.

Măsurile coercitive nu sunt direct penale, ci contravenţii, însă dacă o persoană infectată îşi va da jos intenţionat masca la metrou şi va strănuta i se poate întocmi dosar penal.

„În momentul acela sunaţi la 112, la toate gurile de metrou o să avem şi oameni de ordine. Putem suna la 112 instant, adică omul şi-a dat masca jos intenţionat. Respectivul dacă nu are mască şi strănută poate avea dosar, pentru că a avut un comportament care se încadrează în zona penalului şi a contribuit la răspândirea bolilor cu bună ştiinţă. Adică era discuţia despre un infectat care intră în metrou şi îşi dă jos masca. Aşadar răspunsul meu este în această ipoteză, nu este un răspuns general pentru toţi care nu au mască să aibă dosar penal, pentru că măsurile coercitive nu sunt direct penale, sunt contravenţii”, a declarat Marcel Vela, la Digi 24.

El a clarificat astfel o serie de informaţii apărute în presă, în urma unui interviu acordat online, în care a răspuns unei întrebări în care se ridica problema unei persoane infectate care intră la metrou, îşi dă jos masca şi strănută cu intenţia de a-i afecta pe ceilalţi.

„Dacă are mască şi strănută, nu se întâmplă nimic rău, dacă a intrat în metrou, se presupune că deja avea mască, pentru că la intrare se verifică acest lucru. Şi dacă îi vine unui om să strănute în mod normal şi are mască este o chestiune normală, nu este nici ilegală, nici contravenţională”, a afirmat Vela.Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close