Măștile pentru românii nevoiași întârzie. O firmă abonată la contracte cu statul a contestat licitația

Ordonanţă militară nr. 6
Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!


Măștile pentru românii nevoiași întârzie și asta pentru că o firmă abonată la contracte cu statul a contestat licitația, licitație care oricum era sub semnul întrebării din punct de vedere al legitimității. 

Astfel că, după ce, pe 24 iunie că Naguma Medical Supply SRL, deținută de omul de afaceri Michael Topolinski, a câștigat licitația pentru cele 115 milioane de măști, firma Best Achiziții a contestat rezultatul licitației. 

Best Achiziții este cunoscută pentru că a încheiat mai multe contracte cu spitalele din subordinea Primăriei București pentru furnizarea de măști și combinezoane COVID 19.

Potrivit G4Media, firma Best Achiziții, care a contestat licitația organizată de Ministerul Sănătății, este controlată de Mihaela Elena Neagu și s-a remarcat în ultimul deceniu prin contracte încheiate cu statul în valoare de zeci de milioane de euro. În 2017 avea un singur angajat.

Mihaela Elena Neagu este și acționarul unic al Libro Events, firma de curățenie care a primit de la Primăria Sectorului 5 contractul de 700.000 de euro pentru serbarea a 50 de ani de existență a Sectorului 5.

Cum s-a mai remarcat Elena Neagu

Elen Neagu, unic acționar al firmei Best Achizitii SRL, a încercat în 2017 să blocheze un proiect strategic pentru UE: gazoductul BRUA, care unește Bulgaria, România, Ungaria și Austria în încercarea de a diminua dependența de gazele naturale din Rusia.

„Ea a depus contestații la licitația de peste un miliard de lei și a blocat temporar proiectul. La circa o săptămână după izbucnirea scandalului public, SC Best Achiziții a renunțat la contestație, încercând să iasă din atenția opiniei publice. Licitația a continuat și lucrările au fost atribuite ulterior mai multor companii, împărțite pe loturi. Firmele controlate de Mihaela Elena Neagu s-au remarcat în ultimul deceniu prin zeci de contracte cu statul: de la ministere, agenții guvernamentale, primării, companii deținute de primării sau companii deținute de ministere”, spun jurnaliștii de la G4Media.

Măștile pentru românii nevoiași întârzie. Orban: contestația nu este întemeiată

Premierul Ludovic Orban a declarat că nu este întemeiată contestaţia privind licitaţia pentru achiziţia de măşti pentru persoanele vulnerabile, solicitând Comitetului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC) să soluţioneze această speţă rapid.

„Solicit Comitetului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor să soluţioneze cu celeritate, să nu aştepte cele 20 de zile şi să acorde o prioritate absolută soluţionării acestei contestaţii. Din punctul meu de vedere, contestaţia nu este întemeiată, măştile au fost achiziţionate în funcţie de preţ – un preţ de 0,68 de lei – iar al doilea criteriu a fost termenul de livrare – termenul de livrare convenit a fost de şapte zile. Compania care contestă nu şi-a arătat capacitatea de a livra în cadrul termenului care a fost stabilit în documentaţia pentru licitaţie. Mi se pare o contestaţie care să ne pună beţe în roate. Solicit CNSC să soluţioneze rapid această contestaţie”, a declarat premierul.

Aici este vorba de cetăţeni români care sunt sub incidenţa legii venitului minim garantat – beneficiari de ajutoare sociale sau de alte forme de sprijin, persoane cu dizabilităţi, pensionarii care beneficiază de o pensie sub pensia socială.

„Este vorba de cele mai vulnerabile persoane şi care au nevoie de aceste măşti, iar această atitudine de a contesta, din punctul meu de vedere, fără niciun motiv, o licitaţie care s-a derulat transparent îmi pare, aşa, ca un mod de a băga beţe în roate şi sistemul acesta pune în pericol sănătatea acestor concetăţeni de-ai noştri pentru care este prevăzută această măsură”, a spus Orban. 

 Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close