luni, iunie 21, 2021
AcasăAgenda ZileiMedici legiști din Suceava: Bebelușul decedat după botez a făcut stop cardio-respirator...

Medici legiști din Suceava: Bebelușul decedat după botez a făcut stop cardio-respirator de la o pneumonie mai veche, nu de la apa din cristelniță

Doi medici legiști susțin că bebelușul care a murit după botez, la Suceava, avea pneumonie interstițială, complicată cu bronhopneumonie formă severă și că moartea sa nu a fost violentă.

Concluzia pare ca a fi identică aceleia din bancul împușcatului care moare de pneumonie, conform medicului legist, pe motiv de glonț rece intrat într-un trup cald.

Raportul medico-legal privind decesul bebelușului de șase săptămâni din Suceava, intrat în stop cardio-respirator după ce a fost scufundat în cristelniţă, în timpul slujbei de botez, și care a murit la câteva ore după aceea, a fost finalizat iar concluziile sunt cel puțin hilare.

Medici legiști nu au evidențiat nicio legătură cauzală între actul de botez și decesul copilului, între scufundarea în cristelniță și stopul cardio-respirator, ba mai mult, au pus concluzii de moarte neviolentă în acest caz.

Potrivit medicilor legiști moartea copilului s-ar fi ”datorat „insuficienţei cardio-respiratorii acute consecutivă sindromului de detresă respiratorie acută, instalat pe fondul pneumoniei interstiţiale, complicată în evoluţie cu bronhopneumonie formă severă, la un nou născut prematur, nevaccinat şi nedispensarizat”.

Concluzia raportului medico-legal este că afecțiunile pe care le prezenta copilul la internarea în Spitalul Județean Suceava (pneumonie interstițială, cel mai probabil de etiologie virală, complicată în evoluție cu bronhopneumonie formă severă), prin gravitatea lor, au fost sigur și direct letale.

Raportul medico-legal este semnat de medicii legiști Lăcrămioara Bălan și Alina-Emilia Horecica.

Surprins de decizia IML, tatăl bebelușului decedat a precizat că va da în judecată medicul legist care a întocmit documentul.

Bebelușul a murit la sfârșitul lunii ianuarie după ce a fost botezat de preotul Alexandru Mazarache la biserica „Sf. Constantin și Elena” din cartierul Zamca al municipiului Suceava, copilul intrând în stop cardio-respirator după ce a fost scos din apă. Bebelușul a fost preluat de un echipaj de Ambulanță și transportat la secția ATI de la Spitalul Județean Suceava, unde a murit după 12 ore.

În această cauză, polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, iar preotul Alexandru Mazarache are calitatea de suspect.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate