Meleșcanu are plângere penală la Parchetul General

meleșcanu exclus alde teodor meleșcanu se autosuspendă mae scuze penibile Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, are plângere penală la Parchetul General, din partea preşedintelui PNL Diaspora, Viorel Badea. teodor melescanu România este pe locul doi ca plângeri la CEDO - Curtea Europeană a Drepturilor Omului, după Federaţia Rusă,
Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!


Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, are plângere penală la Parchetul General, din partea preşedintelui PNL Diaspora, Viorel Badea.

Acesta este acuzat că de împiedicarea cu premeditare a votului cetăţenilor români din străinătate la alegerile din 26 mai. 

„Astăzi, preşedintele organizaţiei PNL Diaspora, domnul senator Viorel Badea, a depus la Parchetul General un denunţ penal împotriva ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu. Ceea ce s-a întâmplat la alegerile din 26 mai este incalificabil şi ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, trebuie să răspundă penal pentru fapta cu premeditare săvârşită de acesta şi de toţi cei cu responsabilităţi în organizarea alegerilor în secţiile de votare din străinătate, fapta cu premeditare de împiedicare a dreptului de vot a cetăţenilor români”, a afirmat Ionel Dancă, purtător de cuvânt al PNL. 

Potrivit lui Dancă, PSD şi ALDE au încercat să împiedice sub toate formele exercitarea dreptului de vot.

„În denunţul penal depus astăzi la Parchetul General sunt evidenţiate aceste fapte care demonstrează intenţia autorului, respectiv ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, şi probele în susţinerea acestei acuzaţii. (…)Din păcate, ceea ce s-a întâmplat duminică arată o ură a PSD şi ALDE, care, ştiind că nu vor obţine niciun folos în urma votului exprimat de cetăţenii români din străinătate, au încercat să împiedice sub toate formele exercitarea acestui drept de vot”, a adăugat Dancă. 

Dancă a spus că, potrivit Codului penal, împiedicarea votului prin orice mijloace se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani. El a mai susţinut că liberalii cer lui Meleşcanu şi Guvernului să renunţe la această prigoană a românilor plecaţi în străinătate. Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close