duminică, septembrie 26, 2021
AcasăAdministrație publicăMinisterul Transporturilor anunță că va revizui regulile de navigație pe lacul Snagov

Ministerul Transporturilor anunță că va revizui regulile de navigație pe lacul Snagov

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii intenţionează să revizuiască regulile de navigaţie pe lacul Snagov, analiza pe acest subiect urmând să debuteze în perioada următoare, se menţionează într-un comunicat remis luni de instituţie, potrivit Agerpres.

Procesul de revizuire a regulilor de navigaţie pe anumite lacuri a început deja, după cum o demonstrează modificarea regulilor de navigaţie pe lacurile Tarniţa şi Fântânele, se precizează în comunicat.

Reacția ministerului vine după ce președintele Federației Române de Canotaj, Elisabeta Lipă (PSD), s-a plâns că ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, nu i-ar fi răspuns la telefon cînd aceasta ar fi încercat să intervină pentru asigurarea condițiilor de antrenament al sportivilor pe lacul Snagov.

„Mulțumesc Comitetului Olimpic pentru sprijin, mulţumesc ministrului de Interne Bode, pentru că prin Poliţia Transport Naval a reuşit înaintea plecării spre Tokyo să ne asigure linişte pe lac. Pentru că am văzut ce se întâmplă la Orşova, pe Dunăre şi la Snagov. Deci nu este tocmai o fericire să te poţi antrena, pentru că noi am avut în aceeaşi măsură multe antrenamente ratate. Îi mulţumesc şi ministrului (Transporturilor, n.r.) Drulă, care nu mi-a răspuns nici la mesaj, nici la telefon, dar asta nu înseamnă că el a scăpat. Pentru că e clar legislaţia este învechită şi trebuie modificată. Trebuie să convieţuim cu toţii pe acest lac, dar trebuie să respectăm regula bunului simţ şi legislaţia. Legislaţia care va fi, pentru că cea de acum sigur nu este respectată„, a precizat preşedintele Federaţiei Române de Canotaj, care este și consilier local PSD la Primăria Capitalei.

Ministerul Transporturilor transmite, prin comunicatul de luni, că s-au introdus deja, pe lacul Snagov, începând cu 30 iunie 2021, restricțiile solicitate de Federația Română de Canotaj.

În data de 25.06.2021, Federaţia Română de Canotaj a trimis Autorităţii Navale Române (ANR) o adresă prin care solicită limitarea vitezei de deplasare a ambarcaţiunilor de agrement pe lacul Snagov, la limita producerii de valuri, până în data de 15 iulie. În data de 28.06.2021, adresa este înregistrată la ANR, iar în data de 30.06.2021 este emis un aviz către navigatori.

Avizul conţine limitarea de viteză solicitată de Federaţie, interdicţia de traversare a culoarelor de antrenament şi obligaţia de respectare a indicaţiilor de la ambarcaţiunile care însoţesc sportivii. Tot pe data de 30.06.2021, ANR trimite Federaţiei Române de Canotaj un răspuns la adresa iniţială, prin care informează că cerinţele au fost rezolvate şi măsurile dorite, impuse. MTI doreşte să felicite echipa României de canotaj pentru rezultatele excelente obţinute la Jocurile Olimpice„, se menţionează în comunicatul citat.

Lotul de canotaj al României a revenit duminică în ţară cu trei medalii olimpice, una de aur şi două de argint, obţinând astfel locul 4 în clasamentul pe naţiuni la canotaj, după Noua Zeelandă , Australia şi Olanda.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate