Mircea Drăghici, fostul trezorier al PSD, pleacă din partid

0
6
mircea drăghici anchetat

Mircea Drăghici, fost trezorier al PSD, a anunţat că a demisionat din partid şi va activa ca deputat neafiliat, acesta fiind implicat într-un scandal de deturnare de bani de la partid.

„Am analizat cu multă responsabilitate situaţia politică actuală, PSD se află în reconstrucţie şi, pentru a întări parcursul pe care actuala conducere şi-l doreşte, am hotărât sa iau o decizie radicală. Având în vedere problemele cu ecouri publice din trecut, precum şi starea mea de sănătate, astăzi am demisionat din PSD şi am comunicat acest lucru domnului presedinte Marcel Ciolacu şi domnului secretar general Paul Stănescu, cărora le-am precizat şi dorinţa mea de a continua ca deputat neafiliat. Pentru mine, activitatea politică este un capitol închis. Ţin să mulţumesc tuturor colegilor de la nivel naţional şi din Argeş, pentru cei 23 de ani de convieţuire ca într-o familie!”, a scris Mircea Drăghici pe pagina sa de Facebook.

Mircea Drăghici a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în iulie 2019, într-un dosar în care este acuzat de delapidare şi utilizarea subvenţiilor în alte scopuri decât acelea pentru care au fost acordate.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriul trimis instanţei că, în perioada 15 februarie 2018 – 11 iunie 2018, Mircea Drăghici, având atribuţii de gestionare şi administrare a bunurilor şi fondurilor băneşti aparţinând formaţiunii politice respective, ar fi utilizat suma de 380.000 euro provenită din subvenţia acordată partidului de către Autoritatea Electorală Permanentă pentru a-şi cumpăra un imobil în cartierul Pipera, oraşul Voluntari, judeţul Ilfov.

Drăghici a mai fost trimis în judecată de DNA în noiembrie 2015, pentru complicitate la abuz în serviciu şi complicitate morală mijlocită (în forma complicităţii la instigare) la infracţiunea de abuz în serviciu.

În acelaşi dosar sunt judecaţi Constantin Nicolescu, fost preşedinte al CJ Argeş, şi alţi 38 de inculpaţi, care, la data faptelor, erau primari şi viceprimari de comune în judeţul Argeş, cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, dar şi Iulian Cioflanu, director executiv al Agenţiei de Implementare a Proiectelor Argeş.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here