vineri, martie 29, 2024
AcasăAgenda ZileiModificarea legislaţiei Justiţiei din România îngrijorează candidații la șefia CE 

Modificarea legislaţiei Justiţiei din România îngrijorează candidații la șefia CE 

Modificarea legislației Justiției din România este o temă care a ajuns să-l îngrijoreze, Alexander Stubb, candidat în cursa internă din Partidul Popularilor Europeni pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene.

„Sunt destul de îngrijorat, am crezut întotdeauna într-o separaţie clară a puterilor, între puterea legislativă, judiciară şi executivă. De fiecare dată când începi să amesteci toate aceste trei puteri o să ai probleme. Odată ce începi să faci paşi înapoi este foarte dificil să te întorci. Instrumentele pentru o societate de succes sunt trei: democraţia liberală, economia de piaţă şi globalizarea”, a spus Stubb, întrebat cum vede modificările legislaţiei Justiţiei din România. 

Alexander Stubb a declarat apreciază agenda pro-europeană a preşedintelui Klaus Iohannis, punând accent pe faptul că şeful statului vrea şi poate să apere statul de drept. 

Modificarea legislaţiei Justiţiei din România 

„Sunt la PNL pentru a-mi prezenta programul, care este în şase puncte. (…) O să menţionez un punct. Sunt în această cursă pentru a apăra valorile europene, prin aceasta înţeleg democraţie, statul de drept, drepturile omului, drepturile fundamentale, libertate, toleranţă şi egalitate, cred că ele sunt atacate din afara UE de Donald Trump, China şi Federaţia Rusă, din interiorul UE – Polonia, Italia, Ungaria – şi dacă aş putea să dau un sfat diplomatic este să spun că, atunci când deţii preşedinţia UE, este unul dintre cele mai importante momente pentru orice stat membru. Eu am trecut prin asta în 1999 şi este foarte important ca ţara respectivă să aibă capacitatea de a conduce Europa şi pentru asta este foarte important să respecţi regulile UE”, a declarat Alexander Stubb. 

Potrivit lui, Ludovic Orban, Stubb este un lider cu o prodigioasă carieră politică, a ocupat pe rând funcţii importante, a fost în echipa preşedintelui Comisiei Europene, Romano Prodi, a fost ministrul Afacerilor Externe în Guvernul Finlandei, a fost ministru de Finanţe în Guvernul Finlandei, a fost europarlamentar reprezentând Finlanda şi, de asemenea, a deţinut funcţia de prim-ministru al Finlandei. 

Stubb a fost prezent luni la şedinţa Biroului Executiv al PNL pentru a-şi prezenta programul cu care candidează în cursa internă a PPE pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate