Motivarea deciziei CCR pe Codul penal „miroase” a demisii în PSD

alegerea primarilor în două tururi, oug codul administrativ Adoptarea unei ordonanţe de urgenţă pe Codul administrativ ar fi o „batjocură” la adresa Parlamentului, a declarat deputatul USR Stelian Ion.  contoale aep Cei care au semnat pentru inițiativa „Fără penali în Funcții Publice” s-au lovit de tentativa primarilor de a intimida, încercări întâlnite în judeţul Vaslui şi multe alte judeţe. „fără penali” sesizare parchet Înfiinţarea Secţiei de investigare a magistraţilor, contestată la CCR Motivarea deciziei CCR cu privire la modificările Codului de procedură penală impune demisia ministrului Justiţiei, stelian ion USR Probele obținute în baza protocoalelor cu SRI sunt nule
Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!


Motivarea deciziei CCR cu privire la modificările Codului de procedură penală impune demisia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, şi a preşedintelui Comisiei speciale Florin Iordache, susține Uniunea Salvaţi România (USR). 

USR cere demisia celor doi pe motiv că au promovat zeci de articole neconstituţionale în legislaţia penală. 

„Motivarea de astăzi arată, încă o dată, faptul că majoritatea PSD-ALDE a urmărit, în primul rând, blocarea anchetelor penale şi nicidecum apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale, cum au afirmat, în nenumărate rânduri, liderii celor două partide”, precizează oficialii USR. 

Potrivit reprezentanților partidului din opoziție, este foarte grav faptul că, în ziua în care CCR a publicat motivarea cu privire la modificările Codului de procedură penală, Florin Iordache a convocat Comisia specială pentru 4 decembrie. 

„PSD are o grabă incredibilă să modifice legislaţia penală ca să îl scape pe Liviu Dragnea de închisoare. În loc să abandoneze aceste modificări periculoase ale legislaţiei penale, ei accelerează foarte tare. Suntem cu ochii pe ei şi vom reacţiona dur dacă vor merge mai departe cu aceste legi, mai ales că Uniunea Europeană a cerut în mod expres în raportul MCV să reluăm procesul de dezbatere pe aceste legi şi să implicăm, în mod real, magistraţii în această reformă”, a afirmat deputatul USR Stelian Ion. 

Motivarea deciziei CCR arată adevărul 

14 dintre cele peste 60 de dispoziţii declarate neconstituţionale încalcă dreptul la un proces echitabil, prevăzut de art. 21 alin. (3) din Constituţie şi de art. 6 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, dar şi faptul că CCR a stabilit că o serie de prevederi împiedică aflarea adevărului în cauzele penale, fiind contrare principiului constituţional al legalităţii. 

„Aşadar, motivarea deciziei Curţii Constituţionale este încă o dovadă în plus că PSD-ALDE au legiferat în interes propriu, pentru blocarea anchetelor penale care îi vizează pe liderii celor două partide, chiar cu preţul suprimării garanţiilor legale pentru protejarea drepturilor fundamentale ale omului. USR a reuşit, prin sesizarea Curţii Constituţionale, să blocheze atacurile PSD-ALDE îndreptate împotriva Justiţiei şi a cetăţenilor de bună-credinţă”, mai spus USR-iștii. Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close