vineri, martie 29, 2024
AcasăAgenda ZileiNicolae Bădălău jignește diaspora din nou. PSD simulează că-i pasă

Nicolae Bădălău jignește diaspora din nou. PSD simulează că-i pasă

Senatorul PSD Niculae Bădălău jignește diaspora din nou, dar de data asta nu o mai face prin dedicații la nunți, ci direct într-o declarație de presă. PSD-istul spune că în diaspora ar fi „700.000 de oameni care au paşapoartele cu domiciliu”, restul fiind „fetele alea de le duc ăştia”.

Acum, după ce declarațiile imbecile ale lui Bădălău s-ai viralizat, „capetele luminate” din PSD ies cu afirmații prin care se dezic de spusele lui senatorului de Giurgiu. 

Astfel că, preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, respinge afirmaţiile lui Niculae Bădălău referitoare la românii din diaspora şi îşi cere scuze pentru acest derapaj. 

„Resping afirmaţiile făcute de Niculae Bădălău la adresa românilor din diaspora. Îmi cer scuze public pentru acest derapaj, dar acesta nu trebuie să angajeze Partidul Social Democrat în ansamblul său. De altfel, am discutat cu domnul Bădălău şi m-a asigurat că a conştientizat exprimarea nefericită şi că o regretă. PSD îi respectă pe toţi românii, indiferent de locul în care trăiesc. Atrag atenţia tuturor membrilor că partidul a intrat într-o perioadă de reconstrucţie, iar astfel de afirmaţii nu pot fi tolerate”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Niculae Bădălău jignește diaspora

Și preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, s-a delimitat vineri de declaraţiile senatorului Niculae Bădălău, adăugând că românii din diaspora trebuie respectaţi, pentru că sunt fraţii noştri.

„Mama mea a lucrat zece ani în Italia. Fratele meu, şase ani. Am multe rude, prieteni şi foşti colegi care lucrează în Italia, Spania, Germania, Israel, chiar în Statele Unite ale Americii. Nu pot fi de acord cu declaraţiile din ultimele ore despre ce reprezintă diaspora. Nu vreau să polemizez cu propriii colegi de partid, nici să ies in evidenţă, dar tăcerea mea şi a celorlalţi colegi ar însemna că toţi gândim la fel. Să nu uităm că românii care muncesc în afara ţării trimit bani familiilor rămase acasă şi contribuie decisiv la creşterea economică. Dar, cel mai important, trăiesc permanent cu dorul de ţară în suflet. Trebuie respectaţi, pentru că sunt fraţii noştri”, a scris ea pe Facebook.

Declarația lui Bădălău

„Acum e discuţie pe câte locuri (n.r. în Parlament) dăm în diaspora. E clar că dacă mărim numărul şi cer 15… Astăzi au patru cu doi pe diaspora. Ei au 700.000 de oameni care au paşapoartele cu domiciliu, care sunt legale. Restul, până la trei, cinci milioane – că se vehiculează tot felul – sunt fetele alea de le duc ăştia, nu ilegal, dar… Şi vor să li se calculeze posturile de parlamentar pe toţi care bănuiesc că sunt ei acolo. Nu mai vor pe numărul exact pe care-l are ministerul”, a afirmat Bădălău. 

Ulterior, Niculae Bădălău şi-a cerut scuze într-o postare pe Facebook pentru declaraţiile apărute în spaţiul public.

„Îmi cer scuze pentru declaraţiile despre diaspora apărute astăzi în spaţiul public. Ele au fost scoase din context, însă, în niciun caz, intenţia nu a fost de a jigni pe cineva. Îi respect pe toţi oamenii care muncesc pentru a-şi întreţine familiile şi îi asigur de toată stima şi preţuirea mea”, a scris Nicolae Bădălău pe Facebook

 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate