Nicușor Constantinescu face pușcărie pentru elicopterul care s-a prăbușit în Siutghiol

0
Nicușor Constantinescu

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa Nicuşor Constantinescu a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu executare, în dosarul privind achiziţionarea unui elicopter care ulterior a fost preluat de SMURD. 

În decembrie 2014 s-a prăbuşit în Lacul Siutghiol.

Nicușor Constantinescu mai este judecat pe fond în alte dosare penale şi are şi alte condamnări, în prima instanţă.

În dosarul elicopterului prăbușit, judecătorii Curţii de Apel Constanţa au respins ca nefondat apelul formulat de Nicuşor Constantinescu împotriva sentinţei de patru ani de închisoare ce fusese dată anul trecut, în primă instanţă, de Tribunalul Constanţa, pentru abuz în serviciu în formă continuată.

Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii DNA Constanţa, în anul 2015, după ce în anul 2011, prin Programul Operaţional de Cooperare Transfrontalieră, Consiliul Judeţean Constanţa, prin Nicuşor Constantinescu, a achiziţionat un elicopter în scopul eficientizării activităţii de salvare în cazul situaţiilor de urgenţă din zona de graniţă – judeţul Constanţa, România şi Districtul Dobrich, Bulgaria.

Pe 15 decembrie 2014, elicopterul SMURD, cu patru persoane la bord – pilotul, copilotul şi două cadre medicale – s-a prăbuşit în Lacul Siutghiol, toţi membrii echipajului pierzându-şi viaţa.

Acesta a fost condamnat definitiv, în iulie 2019, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la zece ani de închisoare, fiind acuzat că a plătit 30 de milioane de lei din bugetul CJ pentru proiecte care nu s-au realizat, printre care plantarea de perdele forestiere.

În prezent, Nicușor Constantinescu execută o pedeapsă de şapte ani şi patru luni de închisoare după contopirea altor două condamnări definitive primite, de cinci ani de închisoare în dosarul Centrului Militar Zonal şi de alţi cinci ani, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.