Nicușor Dan vrea robinete cu apă și săpun la intrarea în parcuri și piețe

0
25
nicușor dan alegerile locale 2020

Nicușor Dan a cerut Primăriei Capitalei să instaleze robinete cu apă şi săpun la intrarea în parcuri şi în pieţe şi să utileze cu dezinfectant mijloacele de transport în comun şi staţiile STB.

„Cer să dezinfecteze periodic, pe baza unor protocoale, mobilierul urban şi să asigure spălarea, nu dezinfectarea, străzilor. Cer să extindă distribuţia de măşti gratuite către bucureştenii cu venituri reduse, cer să instituie comunicarea online cu cetăţenii în toate instituţiile din subordinea Primăriei şi să facă publicitate acestei proceduri, astfel încât să nu pună bucureştenii pe drumuri pentru lucruri care pot să fie rezolvate de la distanţă şi prin mijloacele consistente de publicitate pe care le au la îndemână să vorbească cetăţenilor despre riscul acestui virus şi despre nevoia de a se proteja”, a adăugat Nicuşor Dan.

Potrivit lui, toată clasa politică, şi Putere şi Opoziţie, are o responsabilitate şi trebuie să dea mesajele corecte, mesaje de responsabilitate, de încredere în specialişti pentru a limita zvonurile şi manipulările şi pentru a întări relaţia între autorităţi şi cetăţean.

„Consider că primarul general nu tratează cu gravitatea cuvenită acest fenomen social – acesta este un reproş – şi al doilea reproş este că nu colaborează, ci dimpotrivă tensionează continuu relaţia cu Ministerul Sănătăţii”, a afirmat Nicuşor Dan.

Mai multă responsabilitate: robinete cu apă și săpun la intrarea în parcuri și piețe

Nicuşor Dan a făcut un apel la bucureşteni la responsabilitate şi a propus un set de zece măsuri care ar trebui luate de municipalitate în contextul creşterii numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus în Bucureşti.

„Apelul meu către bucureşteni este următorul: fiecare dintre noi poate să contribuie la limitarea răspândirii acestui virus şi pentru a permite funcţionarea spitalelor în regim normal este nevoie de responsabilitate socială pentru fiecare dintre noi şi, de aceea, rugămintea mea, îndemnul meu este ca fiecare dintre noi să poarte mască”, a spus Nicușor Dan.

El a susţinut că situaţia riscă să devină “gravă” şi a făcut mai multe solicitări către Primăria Capitalei.

„Cer administraţiei PSD-Firea să ia următoarele măsuri: să testeze periodic persoanele cele mai expuse la infectare – cadre medicale, asistenţi sociali, şoferi şi controlori STB, taximetrişti, funcţionari care lucrează direct cu publicul. Cer să iniţieze un parteneriat cu Direcţia de Sănătate Publică, subordonată Ministerului Sănătăţii, pentru a-i ajuta pe aceştia în anchetele epidemiologice făcute la persoanele infectate, pentru contacţii acestora. Cer să pună în vânzare măşti la punctele în care se vând bilete STB pentru persoanele care nu au masca la ele şi vor să se urce în mijloacele de transport în comun”, spus Dan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here