vineri, aprilie 19, 2024
AcasăAdministrație publicăNu ne mai ia iarna prin surprindere... spune ministrul Transporturilor

Nu ne mai ia iarna prin surprindere… spune ministrul Transporturilor

Pare a fi o premieră pentru România, faptul că iarna nu o să ne mai ia prin suprindere. Cel puțin asta spune ministrul Transporturilor, Lucian Bode, care a convocat luni Comandamentul Central de Iarnă la nivelul ministerului de resort (CCI-MTIC).

Din discuţiile cu cei implicaţi a reieşit faptul că nu ar trebui să existe probleme cu traficul în condiţii de iarnă.

Coordonatorii comandamentelor operaţionale care fac parte din CCI-MTIC au prezentat măsurile care au fost deja întreprinse din cauza înrăutăţirii condiţiilor meteorologice, situaţia utilajelor, a personalului implicat în aceste activităţi, a stocurilor de materiale necesare intervenţiei pregătite în contextul noilor atenţionări meteo emise de către Administraţia Naţională de Meteorologie, precum şi măsurile de îmbunătăţire întreprinse de la ultima şedinţă a Comandamentului.

Ministrul Lucian Bode a reiterat obligaţia tuturor factorilor de decizie din cadrul Comandamentului de a lua toate măsurile necesare pentru ca traficul să se desfăşoare în condiţii de siguranţă.

Nu ne mai ia iarna prin suprindere

Totodată, Bode a cerut celor prezenţi să transmită, la intervale scurte de timp, prin intermediul presei şi a reţelelor sociale, datele cu privire la starea fiecărui tip de infrastructură pentru ca toţi cei interesaţi să fie informaţi din timp şi pentru a preveni situaţiile nedorite.

„Chiar dacă ne aflăm în perioada sărbătorilor de iarnă, nu trebuie să uitaţi niciun moment că dacă vremea se înrăutăţeşte este obligatoriu să vă asiguraţi în permanenţă că toţi românii, care se află în trafic, indiferent de tipul de infrastructură pe care o utilizează, ajung în siguranţă acasă. Aţi avut la dispoziţie tot anul pentru a vă pune la punct cu tot ceea ce era necesar sau mai trebuia corectat, din punct de vedere administrativ. Din datele pe care mi le-aţi pus la dispoziţie rezultă că sunteţi pregătiţi”, a spus ministrul.

El i-a atenţionat pe cei implicaţi că inclusiv familiile lor pot fi afectate, dacă nu-şi fac treaba.

„Pentru noi, cei care suntem în slujba cetăţenilor, aceste zile sunt zile de muncă. Vă cer tuturor celor care sunteţi implicaţi în funcţionarea acestui Comandament să daţi dovadă de maximă responsabilitate în luarea deciziilor, iar acestea să aibă ca principal scop asigurarea siguranţei şi vieţii românilor. Trebuie să vă gândiţi când luaţi fiecare decizie, că aceasta poate să afecteze un membru al familiei dumneavoastră. Am spus-o şi o repet: cine nu îşi face treaba, va pleca acasă”, a adăugat Bode. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate