O posibilă candidatură a lui Dragnea la prezidenţiale, o poveste nerealistă

0
Guvernul monocolor PNL Orice promisiune în bani sau în funcţii făcută parlamentarilor pentru a le schimba opţiunea politică cu privire la moţiunea de cenzură reprezintă infracţiune S-au strâns 237 de semnături pe moţiunea de cenzură, fiind discuţii cu încă 10 parlamentari de la minorităţi, PSD şi independenţi România riscă să piardă 10 mld. de euro. Guvernul nu se stresează vot pentru referendum bugetul science fiction Anchetarea procurorilor O posibilă candidatură buget pentru anul 2019 premier PSD Înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii PNL cere demisia șefei ANSPDCP dă drumul inflației mare serviciu PSD

O posibilă candidatură a liderului PSD, Liviu Dragnea, la alegerile prezidenţiale este o poveste complet nerealistă, iar şansele ca social-democraţii să-l susţină la acest scrutin pe Călin Popescu-Tăriceanu sunt de maximum 5%, este de părere, preşedintele PNL, Ludovic Orban. 

„Nu cred că e chiar atât de plecat de acasă, să-i fi dispărut atât de multe ţigle de pe casă încât să candideze la prezidenţiale. Când ai 13-14% cotă de încredere şi intenţie de vot cu PSD în spate tu să candidezi la prezidenţiale, nu-l votează nici PSD-iştii la prezidenţiale. În plus, Dragnea, nu este el genul de om care să iasă la bătaie şi să încaseze în pieptul lui înfrângerile. Nu! Va pune un prost, pe Fifor sau pe Bădălău. Va pune pe cineva care să deconteze, cum să deconteze el?! Povestea cu Dragnea candidat la alegerile prezidenţiale din partea PSD este complet nerealistă”, a declarat liderul liberalilor, citat de Agerpres.  

Alegerile prezidenţiale vor fi câştigate de preşedintele Iohannis, crede Orban care consideră că PSD nu mai are capacitatea de a câştiga nicio alegere. Șansele ca preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, să fie sprijinit de PSD candidat la prezidenţiale sunt de maximum 5%. Orban a afirmat că în această situaţie s-ar putea să se ajungă la reducerea scorul social-democraţilor la parlamentare. 

„PSD nu poate să-şi permită să valideze un candidat un om din afara PSD. Pe de altă parte, sunt electori PSD care nu vor vota cu un candidat care nu este în PSD. Nu se vor simţi reprezentaţi. Trei: Ce ecuaţie a puterii va mai putea exista dacă câştigă preşedinţia din zona de stânga alt om decât un om controlat de Dragnea? (…) Dragnea, dacă va fi convins mie în sută că Tăriceanu nu are nicio şansă să câştige, s-ar putea să-l pună, dar tot cu scopul de a-i provoca o înfrângere care să-i permită lui să dea vina pe altcineva pentru eşecul din prezidenţiale. Ca posibilitate ca Tăriceanu să fie candidatul susţinut de PSD – un maxim 5%”, a declarat Ludovic Orban. 

Recent, Iohannis tocmai a reiterat anunțul că va candida la președinția României. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here