marți, august 3, 2021
AcasăAgenda ZileiOpoziția a strâns semnăturile necesare pentru moțiunea de cenzură

Opoziția a strâns semnăturile necesare pentru moțiunea de cenzură

S-au strâns 237 de semnături pe moţiunea de cenzură, fiind discuţii cu încă 10 parlamentari de la minorităţi, PSD şi independenţi pentru a se alătura acestui demers, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban. Moţiunea va fi depusă la începutul săptămânii viitoare.

„Data finală o stabilim împreună cu toţi cei care susţin moţiunea de cenzură. Cu siguranţă vom depune săptămâna viitoare, la începutul săptămânii viitoare. Până acum am discutat despre ziua de luni, dar mai rămâne să mai calculăm un pic posibilul calendar să vedem ce contramăsuri ar putea să pregătească cei de la PSD. Până astăzi avem cu patru semnături peste numărul de semnături necesare pentru trecerea moţiunii de cenzură. Avem aici 237 de semnături. În afară de aceste semnături, avem angajate discuţii cu încă peste 10 parlamentari, fie pentru semnături, fie pentru susţinerea moţiunii prin vot”, a declarat Orban.

Potrivit liderului liberal, este o moţiune decisivă şi nimeni nu-şi va permite să lipsească.

„Am primit garanţia de la toţi parlamentarii semnatari că sunt alături de moţiune, împreună planificăm, vrem să asigurăm o dată în care să avem prezenţă sută la sută. Dacă s-a mai întâmplat să avem un vot în minus, s-a întâmplat din cauza unei programări care a pus în imposibilitate unul sau doi parlamentari să fie prezenţi la moţiune. Dar această moţiune este o moţiune decisivă, o moţiune în care nimeni nu-şi poate permite să lipsească”, a mai apreciat Orban. 

Potrivit lui Orban, s-au discutat posibile dezvoltări ulterioare moţiunii de cenzură. Nu se poate spune că există un acord deplin, încă există diferenţe de opinii şi oricum important este să treacă moţiunea de cenzură.

„Este important să punem punct acestei guvernări nenorocite care face un rău imens României. Ulterior, în conformitate cu prevederile constituţionale, preşedintele României va declanşa consultările şi în cadrul acestor consultări, dacă mai există diferenţe de opinie, vom căuta să găsim o soluţie care se facă bine României. România este în criză politică de când e PSD la putere, o criză politică provocată de modul abuziv de conducere, de tentativa sistematică de capturare a statului român, de agresiunile sistematice împotriva mediului de afaceri, împotriva justiţiei şi împotriva siguranţei vieţii şi proprietăţii cetăţeanului. Noi vom pune punct acestei crize politice şi vom găsi soluţia care să permită o bună guvernare pentru România”, a mai spus Orban.

Acesta este de părere că opoziţia să se unească pentru a duce la bun sfârşit acest demers.

„Trebuie să încheiem această guvernare fără cap şi fără coadă care provoacă crize artificiale şi care face rău românilor şi care compromite pe termen mediu şi lung perspectivele de dezvoltare ale României”, a susţinut Orban.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate