Orban le multumește musulmanilor că au respectat regulile de siguranță sanitară

0
35
musulmani covid-19

Premierul Ludovic Orban le-a mulțimit membrilor comunității musulmane pentru că şi-au asumat efortul comun de a respecta măsurile de protecţie sanitară şi de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

„La începutul unuia dintre cele mai importante evenimente religioase din viaţa comunităţii musulmane, Kurban Bayram – Sărbătoarea Sacrificiului, doresc să transmit credincioşilor musulmani din ţara noastră cele mai calde urări de sănătate, pace şi împlinire spirituală! Kurban Bayram – Sărbătoarea Sacrificiului este pentru credincioşii musulmani un moment cu totul special, dedicat apropierii de semeni, iubirii, iertării şi împăcării. Este o celebrare a solidarităţii comunitare şi, mai ales, o oportunitate de a reflecta la mesajul de pace al Coranului, la toleranţă şi la bucuria încrederii în înţelegerea şi sprijinirea aproapelui. Perioada dificilă pe care o traversăm ne demonstrează faptul că sacrificiul stă la baza construirii unei societăţi a binelui comun. Apreciez modul în care credincioşii cultului musulman din România şi-au asumat efortul comun de a respecta măsurile de protecţie sanitară şi de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2 spre binele lor, al familiilor lor şi al tuturor semenilor noştri”, afirmă Ludovic Orban, vineri, în mesajul său transmis de Guvern.

Premierul subliniază integrarea deplină în societatea românească a comunităţii musulmane şi rolul jucat de Muftiatul Cultului Musulman.

„Pe deplin integrată în societatea românească, comunitatea musulmană, prezentă de aproape nouă secole pe aceste meleaguri, constituie un veritabil model de civism şi deschidere spre dialog, de respectare şi înţelegere a diversităţii religioase, etnice şi culturale. Un rol foarte important în dezvoltarea şi afirmarea comunităţii musulmane în societatea românească îl are Muftiatul Cultului Musulman şi în special domnul Muftiu Iusuf Muurat. Apreciez în mod deosebit energia şi tenacitatea cu care domnul Muftiu acţionează în permanenţă pentru protejarea patrimoniului religios şi promovarea valorilor comunităţii musulmane din ţara noastră, precum şi grija domniei sale pentru dezvoltarea dialogului interreligios, pentru cultivarea unor fertile relaţii de încredere şi cooperare cu toate cultele religioase din România. Vă doresc ca Sărbătoarea Sacrificiului – Kurban Bayram să vă lumineze sufletele şi inimile spre ajutorarea celor aflaţi în nevoie şi spre edificarea binelui întregii societăţi!”, afirmă Orban.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here