Toader cu bătaie la Lazăr: Orice persoană dacă este nemulţumită se poate adresa instanţei

amnistia şi graţierea Astfel că acesta va fi schimbat OUG privind Codurile penale nou procuror general efectele adoptării OUG lui Toader funcţii de conducere la DIICOT condamnați de ÎCCJ Amnistia și grațierea pot crea o stare de pericol asemeni OUG 13, în urmă cu 2017, este de părere ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Lașitatea lui Toader. oug pentru amnistie standarde duble grefiera este vinovată Toader cu bătaie la Lazăr: Orice persoană dacă este nemulţumită se poate adresa instanţei
Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!


Orice persoană dacă este nemulţumită se poate adresa instanţei, a declarat ministrul Justiției, Tudorel Toader, făcând referire la Augustin Lazăr care a contestat procedura de revocare.

Ministrul Justiției va face mai multe declaraţii despre legalitatea procedurii de numire în funcţie a procurorului general, dosarul de candidat al acestui fiind incomplet la momentul finalizării procedurii de înscriere în cursă pentru ocuparea postului.

„În România, accesul la justiţie este garantat pentru ori şi ce persoană, da? Fiecare, dacă este nemulţumit – şi sigur că dânsul este nemulţumit – are dreptul să se adreseze unui judecător. Sigur că problema este să nu abuzăm de dreptul acestea deşi, din păcate, mulţi abuzează. Eu am plângerea aceea, am citit-o. (…) Astăzi, când programul îmi va permite, voi face o declaraţie mai amplă despre legalitatea peocedurii de numire în funcţia de procuror general – a procedurii, în general – dar acum, dacă vreţi, vă fac doar o referire. Uitaţi-vă pe anunţul de selecţie pentru procuror general. Acolo se prevăd condiţiile legale. Pe data de 16 martie  2016, când s-a închis termenul de înscriere dosarul candidatului Lazăr avea 2 piese – declaraţia de intenţie prin care declara că vrea să fie procuror general şi un CV. Nu exista nimic în plus. Comparaţi cererea şi CV-ul şi cu cerinţa din anunţul de declanşare a procedurii, care nu pică”, a declarat  Toader.

Ministrul a mai spus că nu l-ar fi numit în funcţie pe Augustin Lazăr dacă ar fi fost ministru al Justiţiei la momentul respectiv.

„Eu vă repet: dacă eu eram ministrul al Justiţiei la momentul acela spuneam: «Câte dosare avem?» «Patru». «Sunt complete?». «Nu». «La revedere». Nu mă apuc eu ca ministru să caut să-i completez dosarele unuia dintre candidaţi”, a mai spus Tudorel Toader.

Procurorul general Augustin Lazăr a contestat, vineri, în instanţă raportul de evaluare întocmit de către Tudorel Toader, şi care stă la baza procedurii de revocare pe care a demarat-o ministrul Justiţiei.

Tudorel Toader a anunţat, în 24 octombrie, că declanşează revocarea lui Augustin Lazăr din funcţia de procuror general. Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close