OUG pentru Codul Administrativ, o „batjocură” la adresa Parlamentului

oug codul administrativ Adoptarea unei ordonanţe de urgenţă pe Codul administrativ ar fi o „batjocură” la adresa Parlamentului, a declarat deputatul USR Stelian Ion.  contoale aep Cei care au semnat pentru inițiativa „Fără penali în Funcții Publice” s-au lovit de tentativa primarilor de a intimida, încercări întâlnite în judeţul Vaslui şi multe alte judeţe. „fără penali” sesizare parchet Înfiinţarea Secţiei de investigare a magistraţilor, contestată la CCR Motivarea deciziei CCR cu privire la modificările Codului de procedură penală impune demisia ministrului Justiţiei, stelian ion USR Probele obținute în baza protocoalelor cu SRI sunt nule
Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!


Adoptarea unei ordonanţe de urgenţă pe Codul administrativ ar fi o „batjocură” la adresa Parlamentului, a declarat deputatul USR Stelian Ion. 

Acesta a firmat că se urmăreşte ca acest act normativ să nu mai poată fi supus controlului Curţii Constituţionale. 

„Este o promisiune pe care Liviu Dragnea a făcut-o primarilor. Este o batjocură la adresa Parlamentului pentru că legiferarea trebuie făcută în Parlament mai ales pe legi atât de importante cum sunt codurile: Codul civil, Codul penal, Codul administrativ – un act normativ extrem de important. Se urmăreşte adoptarea prin OUG pentru a nu mai putea fi supus controlului CCR, ştiindu-se că doar Avocatul Poporului poate sesiza Curtea, Victor Ciorbea care a dormit în post”, a mai spus deputatul USR. 

Acesta a atacat dur Puterea și pentru faptul că riscăm să râmânem fără drept de vot în Consiliul UE, după ce Frans Timmermans a trimis o scrisoare în care amenință România cu acest lucru tocmai pentru că justiția este suprimată

„În plină campanie pentru europarlamentare aflăm că riscăm să rămânem repetenţi la materia stat de drept în UE. Este un lucru asupra căruia ar trebui să reflecteze aceşti decidenţi, cei de la putere, în loc să pornească un război direct cu statele europene şi cu toate organismele şi instituţiile europene, ar trebui să renunţe la acest asalt necontenit asupra statului de drept. Mai sunt şi alte mijloace pe care Comisia Europeană le are la îndemână pentru a opri acest asalt – şi anume procedura de infringement care a fost şi ea invocată. Este foarte posibil ca România să fie acţionată în faţa Curţii de Justiţie a UE pentru nerespectarea obligaţiilor asumate prin tratatele semnate de România”, a afirmat Stelian Ion. Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close