Pana de curent din București ne lasă și fără apă caldă, dacă o aveam…

0
potabilitatea apei apa din bucurești

Pana de curent din București care a avut loc din cauza avariei de la Transelectrica ne lasă și fără apă caldă, dacă aveam așa ceva, a anunțat Primăria Municipiului Bucureşti.

„În urma avariei care a avut loc la Transelectrica din subordinea Guvernului României, Primăria Capitalei anunţă că mai multe servicii publice din Capitală au fost afectate”, anunță PMB.

Astfel, Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti a informat că temporar în Municipiul Bucureşti nu se poate livra apă caldă. Avaria a afectat următoarele centrale:

  • CTE Vest,
  • CTE Progresu
  • CTE Grozăveşti din subordinea Ministerului Energiei.

„Ca urmare a faptului că sistemul de pompare nu a fost alimentat cu energie electrică, compania a fost în imposibilitatea furnizării apei calde. În prezent, sistemul electric a fost repornit, iar alimentarea cu energie electrică a punctelor termice şi repornirea pompelor de circulaţie se vor face gradual pe o perioadă estimată între 6 şi 8 ore”, informează PMB. â

Echipele Termoenergetica sunt în teren pentru executarea operaţiunilor necesare reluării furnizării apei calde.

Pana de curent din București afectează și semafoarele

Totodată, PMB menţionează că avaria a afectat sistemul de semaforizare din sectoarele 5 şi 6, timp de 40 de minute. În prezent, semafoarele funcţionează în condiţii normale, caracteristicile tehnice ale acestora permiţând repornirea automată odată cu remedierea avariei.

A fost afectat şi programul de circulaţie în cazul vehiculelor STB: pe de o parte prin căderea tensiunii pe liniile de tramvai şi de troleibuz, iar pe de altă parte din cauza congestionării traficului general, în urma opririi funcţionării semafoarelor.

Astfel, între orele 13,05 – 13,45, în sectoarele 1, 5, 6, au fost afectate zonele Bd. Ghencea, Str. Braşov, Bd. Preciziei, Bd. Virtuţii, Bd. Uverturii, Bd. Timişoara, Bd. Vasile Milea, Şos. Grozăveşti, Calea Giuleşti, Bd. Constructorilor.

Între orele 13,05 – 13,15 o parte dintre tramvaiele liniilor 8, 25, 35 au staţionat fără tensiune, iar între 13,10 – 13,45 tramvaie ale liniilor 11 şi 44 au staţionat pe Calea Giuleşti.

„Semaforizarea din zonele Cotroceni, Filaret, Vulcan, Crângaşi, Militari şi Drumul Taberei a fost oprită, ceea ce a dus la dificultăţi în circulaţie, însă, prin eforturile angajaţilor STB SA, nu s-au înregistrat întârzieri faţă de programul de circulaţie”, spune primăria.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here