marți, august 3, 2021
AcasăAdministrație publicăPatrula Stradală apare în sectorul 4. Atenție la mașini!

Patrula Stradală apare în sectorul 4. Atenție la mașini!

Daniel Băluță, primarul sectorului 4, va înființa Patrula Stradală, instituție care va avea grijă de străzile și trotuarele din sector. 

Anunțul edilului vine după ce, în ultimele două săptămâni, s-au dat peste 2.000 de avertismente, iar în ultimele patru zile a aplicat 500 de amenzi, în valoare totală de 150.000 de lei, şoferilor care au parcat ori staţionat neregulamentar. 

„Această structură nouă a Poliţiei locale are rolul de a readuce normalitatea în trafic pe de o parte şi, pe de altă parte, de a reda trotuarele cetăţenilor. Această campanie am început-o încă de acum două săptămâni, printr-o măsură de prevenţie. Ca atare, în ultimele săptămâni, au fost distribuite mai multe flyere de informare. Numărul avertismentelor este unul destul de mare, discutăm de mai mult de 2.000 de avertismente pe care le-am dat în ultimele două săptămâni. Începând de luni, Poliţia Parcărilor a început să îşi facă treaba”, a afirmat Băluţă. 

Cum va funcționa Patrula Stradală

Patrula Stradală are 56 de angajaţi, care vor lucra în ture de zi şi de noapte. Structura are 14 maşini. 

Băluţă a explicat că măsurile de sancţionare a şoferilor sunt graduale. Dacă şoferul tocmai parchează (neregulamentar – n.r.) i se solicită să se îndepărteze de la obiectiv, dacă nu e la maşină primeşte o invitaţie la Poliţia Locală.

Dacă nu se prezintă la Poliţia Locală, primeşte o amendă. Dacă se prezintă, la prima abatere va primi un avertisment, la a doua abatere va primi amenda de 290 de lei.

Într-o următoare etapă, pe lângă amenda de 290 de lei, al cărui cuantum e redus la jumătate dacă e achitat în 15 zile, se trece la măsura blocării roţilor maşinii şoferului care a perseverat în a parca neregulamentar.

În această fază, pe lângă amenda de 290 de lei pentru parcare neregulamentară, conducătorul auto va trebui să scoată din buzunar şi între 50 şi 250 de lei pentru deblocarea roţilor. De asemenea, dacă şoferul continuă abaterile, într-o următoare etapă i se va ridica maşina, caz în care, pe lângă cei 290 de lei, va trebui să achite şi un tarif pentru a-şi primi autovehiculul înapoi de la locul unde va fi depozitat. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate