vineri, martie 29, 2024
AcasăAgenda ZileiPedeapsă maximă pentru directorul general Hexi Pharma, cer procurorii

Pedeapsă maximă pentru directorul general Hexi Pharma, cer procurorii

Directorul general Hexi Pharma, Flori Dinu, ar putea primi pedeapsa maximă cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, potrivit Agerpres. 

Procurorii sunt cei care au cerut tribunalului acest lucru, instanța urmând să se pronunțe pe 23 ianuarie. 

Procurorul de şedinţă a solicitat pedepse maxime pentru Flori Dinu şi Mihai Leva, şef de producţie al firmei, dar şi aplicarea unei amenzi penale companiei Hexi Pharma

Flori Dinu a cerut judecătorului care se ocupă de acest caz, Mitu Stegaru, să fie achitată, susţinând că a fost pusă sub acuzare în acest dosar pentru că trebuia găsit un vinovat după moartea patronului companiei, Dan Condrea. Acuzata a declarat că scopul acestui scandal a fost eliminarea de pe piaţă a companiei Hexi Pharma, care era cel mai mare producător de dezinfectanţi. 

„Am fost ameninţată cu moartea din cauza mediatizării acelor acuzaţii. În cele peste 700 de volume ale dosarului există referate şi documente întocmite de medici şi oameni de specialitate, care cereau în mod expres produsele Hexi Pharma. Nu ştiu ce motiv ar fi avut să le ceară dacă aceste produse nu erau conforme şi eficiente. La începutul anchetei, numele meu nu a fost menţionat, iar după moartea domnului Condrea am devenit o ţintă a acuzaţiilor, fapt ce denotă că trebuia găsit un vinovat în viaţă în toată povestea aceasta”, a mai afirmat Flori Dinu. 

Hexi Pharma a fost trimisă în judecată, în martie 2017, de Parchetul General pentru săvârşirea a 340 de infracţiuni de înşelăciune, uz de fals, precum şi pentru participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor. 

Hexi Pharma a indus în eroare, în perioada 1 iunie 2010 – 16 mai 2016,  reprezentanţii a 340 de unităţi sanitare „prin prezentarea ca adevărată a unor calităţi mincinoase ale produselor proprii”, referitoare la concentraţia substanţelor active şi la eficienţa biocidă, precum şi prin utilizarea de mijloace frauduloase constând în etichete şi alte înscrisuri ce atestă elemente de conformitate nereale

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate