Peste 100 de cadre medicale infectate cu coronavirus în Suceava

Viorica Dăncilă dacă vrea să dea un mesaj românilor care nu au putut accesa sistemul medical în aceste zile, să îl demită pe șeful CNAS medicina preventivă gărzile efectuate de medici pontați pe cât muncesc medicii sunt mai bine platiti decât miniștrii
Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!


Un număr de 103 cadre medicale din ţară sunt diagnosticate cu coronavirus, în spitalul din Suceava având loc incidentul, informează Ministerul Sănătăţii.

Este vorba despre:

  • 43 de medici (27 din Suceava),
  • 45 de asistenţi medicali (30 din Suceava),
  • 14 infirmieri (13 din Suceava) şi
  • un îngrijitor. 

„Conform datelor raportate către Institutul National de Sănătate Publică din teritoriu, în prezent, un număr de 103 cadre medicale sunt diagnosticate cu COVID-19, după cum urmează: 43 medici (27 medici Suceava), 45 asistenţi medicali (30 asistenţi medicali Suceava, 14 infirmieri (13 infirmieri Suceava), 1 îngrijitoare”, precizează MS. 

Și în București, ultimul caz de pacient care a infectat cadre medicale a avut loc chiar ieri la Spitalul Floreasca. 

Un pacient care s-a prezentat la Spitalul Floreasca pentru o altă patologie a fost depistat cu noul tip de coronavirus, iar personalul medical care l-a îngrijit se află în izolare la domiciliu.

„În ziua de 23 martie, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti s-a prezentat un pacient care nu prezenta context epidemiologic pentru suspiciunea de infecţie cu virusul SARS-CoV-2, ci pentru o altă patologie. În urma investigaţiilor efectuate s-a ridicat suspiciunea de infecţie cu virusul SARS-CoV-2 care s-a confirmat în cursul după-amiezii zilei de 23 martie, iar pacientul a fost transferat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale Victor Babeş”, a informat Ministerul Sănătăţii.

Deşi personalul care a venit în contact direct şi indirect cu acest pacient purta echipament de protecţie, s-a luat măsura izolării la domiciliu a acestora şi a testării ulterioare.

„În acest moment, în urma acestei măsuri, se află în izolare la domiciliu un număr de 7 medici şi 23 de asistenţi medicali şi personal auxiliar. Activitatea spitalului continuă să se desfăşoare în aceleaşi condiţii”, au mai declarat oficialii MS.

 Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close