Peste 250.000 de români reveniți în țară prin granița de vest, în martie

0
Filiera mafiotă a vămilor Arad Vameșii bulgari înăspresc controalele Controale vamale Autoritatea Vamală Română va fi înființată de Ministerul Finanţelor Publice printr-un proiect de act normativ, aceasta urmând să fie instituţie de specialitate Sute de tiruri blocate în vamă

Peste 250.000 de români sunt reveniți în țară prin granița de vest, în martie, iar acestora li se mai adaugă aproape 50.000 de străini, a anunțat secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI) Bogdan Despescu.

„În ultimele zile, afluxul de cetăţeni români care intră în România este în scădere. Nu putem spune acest lucru despre perioada anterioară. Dacă e să vorbim statistic, în luna martie aproape 300.000 de cetăţeni au intrat în România. Din aceştia, peste 250.000 sunt cetăţeni români”, a afirmat Despescu la România TV.

Potrivit oficialului, traficul la frontiere s-ar putea intensifica înaintea Paştelui, însă susţine că structurile MAI, cu sprijinul forţelor Ministerului Apărării, vor gestiona foarte bine această situaţie.

„Luăm în calcul ca în perioada următoare, mai ales că se apropie sărbătorile pascale, traficul în punctele de trecere a frontierei să fie unul în creştere. Vom aloca forţe suficiente pentru a gestiona foarte bine această situaţie. Luăm în calcul ca aceia care vin să fie direcţionaţi, aşa cum am făcut, pe culoare sanitare, pe culoare spre judeţele de domiciliu sau la locurile unde declară că vor fi izolaţi. Fac precizarea că prin ordonanţele militare s-a stabilit ca toţi cetăţenii români care intră în ţară să fie izolaţi sau carantinaţi, după caz”, a precizat oficialul MAI.

Despescu recomandă cetăţenilor români să rămână în ţările în care se află în prezent, considerând că aceasta este cea mai bună situaţie pentru România. În plus, toate persoanele care vor ajunge pe jos la punctele de trecere a frontierei nu îşi vor putea continua deplasarea decât cu mijloace de transport asigurate de autorităţi.

„Toţi cetăţenii care vin pe jos sau cu diferite mijloace şi coboară înainte de graniţă şi trec graniţa pe jos, pedestru, sunt opriţi în punctele de trecere a frontierei până când sunt solicitate mijloace de transport pentru a fi deplasaţi, nu individual, ci sub formă de protecţie, de însoţire pe anumite trasee, până la locurile de izolare sau carantină, în funcţie de decizia medicilor care acţionează în aceste puncte de frontieră”, a mai spus Despescu. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here