Petrecerea beizadelelor în Herestrău: Toată lumea este vinovată, nimeni nu este pedepsit

0

Nici bine nu am intrat în starea de alertă că tinerii deja au ieșit la petreceri monstru, un astfel de exemplu este chiar petrecerea beizadelelor din Herestrău de aseară. Sute de tineri s-au adunat și au petrecut cu muzică și băutură, fără să păstreze distanța sociala, fără să aibe măști, și totul de față cu poliția, care nu a vrut să-i deranjeze. 

Cei de la putere tac acum âlc pentru că nimeni nu știe dacă existau baze legale pentru a-i amenda pe cei veniți acolo, și asta din cauza Avocatului Poporului (reprezentant ALDE) care a depus la CCR act de neconstituționalitate pentru toate amenzile date în perioada de urgență. Evident, judecătorii CCR au executat așa după cum le-a ordonat PSD, având în vedere că o bună parte dintre aceștia au fost puți pe post chiar de social democrați. 

Acum cei din PSD vin și dau vina pe liberali, care s-au folosit de acest tertip legislativ pentru a nu face absolut nimic. Toată lumea este vinovată, dar nimeni nu este pedepsit.

Virusul a plecat, incompetenții au rămas 

Situaţia în care numeroşi tineri s-au adunat în noaptea de sâmbătă spre duminică în Parcul Herăstrău este o consecinţă a faptului că, deşi virusul n-a plecat nicăieri, au plecat doar guvernanţii de la treaba pe care trebuiau să o facă, spune purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu. 

„Din păcate, asta este o consecinţă a ceea ce s-a întâmplat cu aceste trei zile, pe care, din păcate, oamenii le-au înţeles ca pe un deces al virusului. Nu, trei zile virusul n-a plecat nicăieri. Au plecat doar guvernanţii de la treaba pe care trebuiau să o facă şi, în consecinţă, îi îndemn şi pe această cale pe toţi să stea acasă, să se protejeze pe ei şi pe familiile lor. Nu este o situaţie deloc simplă şi se pare că va mai dura şi vedem şi în alte ţări că ea este de durată. Şi singurul lucru pe care puteam să-l facem cu libertatea pe care ne-o dă starea de alertă este să muncim, să ne vizităm părinţii, să ieşim din casă, dar neuitând nici o clipă că distanţarea este singurul lucru care ne poate ţine sănătoşi”, a spus Romaşcanu.

Potrivit lui Romașcanu, premierul Ludovic Orban este aşteptat luni în Parlament.

„O să vină prim-ministrul mâine cu un calendar propriu. Şapte zile la dumnealui înseamnă cu totul altceva decât la orice om normal. Legea impune să vină la 7 zile să dea un raport despre ceea ce se întâmplă în lupta cu coronavirusul şi măsurile economice luate. Mâine va veni în Parlament, probabil că va fi întrebat. Mâine va intra în vigoare şi legea pe care am adoptat-o săptămâna asta, deci pot intra toate măsurile de protecţie legală în vigoare începând de mâine”, a mai spus Lucian Romaşcanu.

Petrecerea beizadelelor în Herestrău i-a lăsat pe unii fără autorizație

Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu a suspendat autorizaţia de funcţionare pentru terase în cazul celor două societăţi comerciale din Parcul Herăstrău.

„Măsura pe care am aplicat-o este în concordanţă cu realitatea descoperită la faţa locului, şi anume faptul că, deşi era de evidenţă ordonanţa de guvern care pentru această perioadă interzice deschiderea teraselor, până la adoptarea proiectului de lege care va reglementa acest tip de activitate în starea de alertă, aceştia, înţelegând să nu respecte toate aceste obligaţii, au procedat aşa cum s-a putut vedea în filmările puse la dispoziţie de televiziuni. Măsura a fost acea de suspendare a activităţii până pe data 30 a acestei luni, dată cu care se suspendă şi starea de alertă şi, practic, orice fel de măsură specială care a fost luată în această perioadă. Aceasta a constat într-o măsură adiţională, pentru a descuraja orice astfel de activitate, de comportament, care nu face decât să ducă la apariţia de noi focare”, a precizat viceprimarul Capitalei.

Mai mult, aceste unităţi nu puteau să comercializeze în regim de take away, deoarece nu erau autorizate să vândă mâncare la pachet.

„Le-am suspendat autorizaţia de funcţionare pentru terasă, deci nu mai pot desfăşura activităţi afară din restaurant, ca să nu mai spună că dânşii au vândut take away. Ce take away? Ele nu sunt autorizate să vândă mâncare la pachet. Aceste două localuri sunt autorizate pentru vânzarea de alimente în salon sau pe terasă”, a declarat Bădulescu.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here