vineri, aprilie 19, 2024
AcasăAgenda ZileiPMP susține alegeri anticipate doar dacă vom avea locale în doua tururi...

PMP susține alegeri anticipate doar dacă vom avea locale în doua tururi și 300 de parlamentari

PMP susține alegeri anticipate doar dacă în România se vor organiza alegeri locale în doua tururi și se va aplica referendumul pentru a exista doar 300 de parlamentari, a hotărât Colegiul Naţional al PMP.

„Colegiul Naţional al PMP a hotărât cu unanimitate de voturi că susţinem alegerile anticipate cu două condiţii de la care nu abdicăm: revenirea la alegerea primarilor în două tururi şi reducerea numărului de parlamentari la 300. Ambele iniţiative sunt ale PMP şi au fost adoptate de Senat, mai e nevoie doar de un vot în Camera Deputaţilor”, scrie Eugen Tomac pe Facebook.

El spune că România are nevoie de un restart real, nu doar de unul de conjunctură.

Pe de altă parte, alegerile anticipate sunt singura alternativă la impasul politic în care ne aflăm, afirmă liderul PLUS, Dacian Cioloş.

„Guvernul Orban nu va reuşi să ducă la bun sfârşit nicio reformă consistentă de care România are nevoie pentru că nu există o majoritate în Parlament care să îi ofere susţinere. Anticipatele nu sunt foarte simplu de obţinut, dar din punct de vedere politic nu există alternativă”, a precizat Dacian Cioloş.

Alianţa USR PLUS salută faptul că premierul Ludovic Orban şi preşedintele Klaus Iohannis au ajuns la concluzia că alegerile anticipate reprezintă cea mai bună soluţie pentru România, se precizează în comunicatul citat.

USR şi PLUS atrag atenţia că Alianţa a propus, în urmă cu mai bine de patru luni, un pact politic şi parlamentar pentru declanşarea acestora, iar în lipsa semnăturilor pe acel pact rămân doar declaraţiile publice şi teama clasei politice vechi de a se prezenta în faţa românilor şi de a le cere susţinerea pentru reforma urgentă a statului.

La începutul lunii septembrie 2019, Alianţa USR PLUS a propus preşedintelui Klaus Iohannis şi partidelor parlamentare aflate în opoziţie cu PSD un pact politic şi parlamentar pentru declanşarea alegerilor anticipate cel târziu odată cu alegerile locale.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate