PMP vrea Parlament cu 300 de membri, ca acum 10 ani

bugetul pe 2020 eșecul moțiunii de cenzură Săptămâna jocurilor politice Guvernul și-a pierdut legitimitatea Parlament cu 300 de membri audieri inutile Iohannis a promulgat legea pensiilor în forma reexaminată Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Restructurarea Guvernului abrogarea OUG 114/2018 Banii României se dezbat azi, proiectul bugetului de stat pensiile speciale ale parlamentarilor Noile Birouri permanente
Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!


PMP vrea Parlament cu 300 de membri, ca acum 10 ani, când trebuia să fie pusă în aplicare voința poporului, dar ca și acum, Parlamentul a ignorat referendumul. „Poporul nu contează”, cam asta pare să fie deviza aleșilor noștri care dau legi doar pentru ei. 

Astfel, PMP va relua, în sesiunea parlamentară de toamnă, demersurile pentru transpunerea în practică a referendumului din urmă cu 10 ani privind un Parlament cu 200 de membri. 

„Acum 10 ani, aproape 7 milioane de cetăţeni români au cerut printr-un referendum un Parlament cu 300 de membri şi clasa politică a dat cu flit. Iniţiativa parlamentară a lui Eugen Tomac (n.r. – cu aceeaşi cerinţă) a fost respinsă. Noi credem că în această nouă sesiune parlamentară vom putea convinge mai mulţi parlamentari că este momentul să restaurăm principiul suveranităţii poporului. Constituţia spune că suveranitatea poporului se exprimă şi prin referendum. În această toamnă vom relua demersurile de validare a referendumului care are deja 10 ani vechime şi nu poate fi văzut doar ca un referendum consultativ”, a afirmat Mihai Neamţu, purtător de cuvânt al PMP, într-o conferinţă de presă. 

Potrivit lui, obiectivele PMP se numără alegerea primarilor în doua tururi de scrutin şi eliminarea pensiilor speciale.Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close