Polițiștii de frontieră au confiscat 4,7 mil. de pachete de țigări în 2018

reţelele de crimă organizată contrabanda cu țigarete legea anti-tutun Peste 4 milioane de români sunt afectați de legea anti-fumat, sunt de părere reprezentanții Coaliției pentru Libertatea Comețului și a Comunicării (CLCC).  Industriașii tutunului sar la gâtul USR Piața neagră a țigaretelor a scăzut în martie 2019 Restricții în domeniul tutunului Piața neagră a țigaretelor Piața neagră a țigaretelor Poliţiştii de frontieră au confiscat
Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!


Poliţiştii de frontieră au confiscat anul trecut 4.670.000 pachete ţigări de contrabandă, în valoare de peste 8,6 milioane de euro, potrivit Inpectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF). 

Au fost reţinute şi 175,2 kg tutun şi 1.223 kg tutun narghilea şi au fost destructurate 17 grupuri organizate (conform Legii 39/2003) în vederea săvârşirii infracţiunii de contrabandă cu ţigări în care au fost identificate 157 persoane. 

În majoritatea cazurilor, ţigările de contrabandă au fost depistate atât în punctele de trecere ale frontierei, ascunse în mijloace de transport, la frontiera verde, precum şi în zona de competenţă, pe comunicaţiile din apropierea frontierei. 

IGPF precizează că traficanţii proveneau, preponderent, din Republica Moldova, România şi Ucraina, dar şi din alte ţări precum: Polonia, Rusia, Bulgaria, Serbia, Turcia, Austria, Germania, Ungaria etc. 

De asemenea, se arată că cele mai multe încercări de introducere a ţigărilor în România au fost înregistrate la frontierele de Nord, Est şi Sud-Vest. 

Poliţia de Frontieră Română acţionează în sistem integrat alături de alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, precum şi cu alte instituţii ale statului cu atribuţii în domeniul fiscal, pentru combaterea contrabandei, contrafacerii şi comerţului ilegal cu produse de tutunUrmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close