vineri, martie 29, 2024
AcasăAgenda ZileiPrețul gigacaloriei va scădea după ce Elcen se va moderniza

Prețul gigacaloriei va scădea după ce Elcen se va moderniza

Prețul gigacaloriei va scădea după ce Elcen se va moderniza avand in vedere că aceasta a depus trei proiecte pentru creşterea randamentelor centralelor Progresu, CET Vest şi CET Sud, în valoare de 370 milioane euro, a declarat ministrul Economiei, Virgil Popescu.

„Azi am discutat la minister, ne-am uitat pe proiectele depuse pe Fondul de modernizare şi Elcen a depus trei proiecte pentru modernizarea şi creşterea randamentului centralelor Progresu, CET Vest şi Sud în aşa fel încât pe total vorbim de 370 milioane euro, proiecte care vor fi finanţate prin Fondul de modernizare începând de anul viitor. Vorbim de o creştere a eficienţei energetice şi a eficienţei în exploatare de la undeva 50% acum spre 97-98% după modernizare. Deci, practic, vorbim de o scădere a preţului gigacaloriei, crescând această eficienţă, vorbim de echilibrarea sistemului de încălzire a municipiului Bucureşti”, a spus Popescu.

Prețul gigacaloriei va scădea după modernizare

În momentul de faţă, pentru nordul Capitalei se pompează energie termică din CET Sud.

„Acolo există un dezechilibru şi avem un alt proiect pe care o altă companie a noastră, SAPE, îl face pe amplasamentul vechii termocentrale CET Titan. Vorbim de o investiţie de 58 milioane de euro pentru a construi un CET nou, cu acelaşi randament, de 50 MW şi când vom finaliza această investiţie putem spune că sistemul de încălzire al municipiului Bucureşti este cu cogenerare de înaltă eficienţă şi asigură atât securitatea energetică a Bucureştiului, prin producerea de energie electrică pe inelul Bucureşti, cât şi securitatea termică prin asigurarea agentului termic”, a mai afirmat ministrul Economiei.

Potrivit lui, primarul Capitalei a semnat contractul pentru reabilitarea unei părţi din reţeaua termică şi a punctat că în paralel cu modernizarea companiilor care produc energie termică şi energie electrică trebuie reabilitat şi sistemul.

„Sunt convins că împreună cu Primăria Bucureşti vom reuşi ca în sfârşit, în mandatul 2021-2024, să realizăm acest lucru, să nu mai avem probleme cu încălzirea municipiului Bucureşti”, a precizat Virgil Popescu.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate