vineri, aprilie 19, 2024
AcasăAdministrație publicăPrimăria București face licitație pentru 100 de autobuze electrice

Primăria București face licitație pentru 100 de autobuze electrice

Primăria București face licitație pentru 100 de autobuze electrice, punând un anunț pe SICAP, dorind să ofere pe acestea cel mult 219.571.200 lei. 

Pe lângă cele 100 de autobuze electrice primăria vrea să achiziționeze și staţii de încărcare lentă.

O parte dintre caracteristicile autobuzelor țin de lungimea de 12 m, tracţiune complet electrică, realizată autonom cu Sistem Reîncărcabil de Stocare a Energiei (SRSEE) cu baterii de acumulatori. În plus, acestea trebuie să aibăpodea complet coborâtă pe toată lungimea, cu trei uşi şi aer condiţionat în salonul de călători.

Până pe 27 de mai primăria va primi oferte sau cerereri de participare la licitație. În evaluarea ofertei, componenta financiară va reprezenta 60%, restul de 40% constituind aspecte tehnice:

  • puterea specifică instalată pentru tracţiune,
  • raportul dintre masa utilă şi masa proprie,
  • consumul specific de energie electrică,
  • nivelul de zgomot,
  • confortul termic,
  • capacitatea de transport,
  • capabilitatea ofertantului de a livra în primul an de contract.

Furnizarea autobuzelor va veni și cu activităţi de service, pentru că cel care va câștiga licitația va furniza ansamble, subansamble, piese şi materiale în perioada de garanţie, conform specificaţiilor caietului de sarcini.

Operatorii economici care depun oferte trebuie să aibă o medie a cifrei de afaceri anuale pe ultimii 3 ani (2015, 2016, 2017) de minim de 66.187.500 lei.

Ofertantul va prezenta lista principalelor livrări de produse efectuate în ultimii trei ani, din care să rezulte ca a furnizat produse similare cu cele care fac obiectul achiziţiei, la nivelul unuia sau mai multor contracte în valoare cumulată de minim 39.000.000 lei, cu indicarea datelor şi a beneficiarilor publici sau privaţi.

Prin acest demers, se pare că primăria București mai ia încă o idee bună de la Cluj, acolo unde primarul Emil Boc, deja a achiziționat de o bună bucată de vreme, mai multe zeci de autobuze electrice. 

Licitația acasta vine la doar un an după ce Gabriela Firea a anunțat că vrea să cumpere 400 de autobuze pentru a reînnoi parcul auto al Bucureștiului și a achiziționat autobuzele Otokar.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate