luni, iunie 21, 2021
AcasăAdministrație publicăPrimarul general al Capitalei, Nicușor Dan, anunță noi negocieri pentru votarea bugetului...

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, anunță noi negocieri pentru votarea bugetului Capitalei

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat pentru miercuri seara noi negocieri cu liderii USR PLUS din București pentru votarea proiectul de buget al Capitalei.

Am agreat pentru astăzi (5 mai) la ora 19.00 un nou dialog cu liderii Coaliției din București, pentru finalizarea, cât mai urgent, a votului pe buget.

Am încredere că interesele bucureștenilor și rațiunea vor avea întâietate. Vom discuta strict de buget. Nu avem foarte multe variante la dispoziție. Trebuie să reparăm din mers un buget construit ani de zile în mod voit eronat, iar asta se face cu inteligență și cu tact, fără a afecta funcționarea serviciilor publice”, a anunțat, miercuri, primarul Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

În urmă cu o săptămână, pe 28 aprilie, proiectul de buget al Capitalei, în forma propusă de primarul Nicușor Dan, a fost respins după ce consilerii USR PLUS au declarat că nu îl vor vota pentru că are veniturile supraevaluate. Rezultatul votării a fost 22 voturi împotrivă, 17 pentru și 14 abțineri.

Ieri, tot pe Facebook, USR București a anunțat din nou că nu va vota bugetul așa cum a fost ”agreat” de Nicușor Dan.

”Negociem orice, dar nu negociem principii. (…)Nu putem accepta practicile pe care le criticam la primarul PSD, Gabriela Firea. La doar 6 luni de la alegerile locale când o criticam pentru un buget chiar mai mic decât cel propus pentru acest an, ni se cere acum votul pentru o minciună. Aceste bugete fanteziste sunt motivul pentru care Bucureștiul a ajuns în faliment. Trebuie să le punem stop” – au avertizat, marți, consilierii USR București.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate