Procuror, sancționat de CSM că a amenințat polițiștii de la rutieră

BCR Banca pentru Locuințe (BCR BpL) a primit o decizie nefavorabilă la Înalta Curte de Justiție în disputa cu Curtea de Conturi Noul secretar de stat în Ministerul Justiției, judecătorul Ion Popa, numit de premierul Viorica Dăncilă, era de părere că femeia magistrat este o vulnerabilitate pentru justiție Magistrații se dezic de modificările Codurilor penale, după ce două asociaţii profesionale ale acestora atrag atenţia că proiectul votat azi Fără penali în funcții publice Avocatul Poporului a solicitat Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi Consiliului Superior al Magistraturii să comunice modalitatea de alcătuire a completurilor de trei judecători sancțiune procuror dosarele marilor condamnați completurile de cinci judecători modificarea legilor justiţiei Legea de modificare a Codului Penal. modificările pe legile justiției Noile coduri vor conține contradicții Codul de procedură penală legile justiției prestigiul justiției procuror șef adjunct al DIICOT
Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!


Inspecţia Judiciară cere CSM sancţionarea procurorului Mihai Laurenţiu Vasilescu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia, după ce acesta i-a ameninţat, jignit şi amendat pe poliţiştii care îl opriseră în trafic pentru depăşirea limitei de viteză. 

Inspectorii au exercitat acţiunea disciplinară faţă de Mihai Laurenţiu Vasilescu pentru manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu; folosirea funcţiei deţinute pentru a obţine un tratament favorabil din partea autorităţilor sau intervenţiile pentru soluţionarea unor cereri, pretinderea ori acceptarea rezolvării intereselor personale sau ale membrilor familiei ori ale altor persoane, altfel decât în limita cadrului legal reglementat pentru toţi cetăţenii; exercitarea funcţiei cu rea credinţă, abateri disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a), n) şi t) teza I din Legea nr. 303/2004. 

Inspecţia Judiciară a reţinut că, în iulie 2018, procurorul a fost oprit de un echipaj al poliţiei rutiere pentru depăşirea vitezei legale, însă Mihai Laurenţiu Vasilescu a refuzat să se legitimeze şi i-a acuzat pe poliţişti de abuz, jignindu-i şi ameninţându-i că se va sesiza din oficiu împotriva lor. 

Procurorul a refuzat să se legitimeze, a invocat calitatea de procuror şi a solicitat expres să fie lăsat să îşi continue deplasarea. În prezenţa poliţiştilor, procurorul i-a apelat telefonic atât pe superiorii săi pentru a-l ajuta în soluţionarea incidentului, cât şi pe un poliţist, căruia i-a cerut să intervină pe lângă membrii echipajului pentru a nu îl sancţiona. 

De asemenea, procurorul i-a amendat pe poliţiştii care l-au oprit în trafic invocând, în mod nereal, că un dosar ar fi rămas în nelucrare din cauza intervenţiei acestora. Acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la răspunderea procurorului. Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close