Procurorul general al României Augustin Lazăr se pensionează

Mesajul lui Augustin Lazăr augustin lazăr procuror Procurorul general Augustin Lazăr se pensionează, după ce a depus la Consiliului Superior al Magistraturii o cerere prin care solicită să iasă la pensie.   Vasile Roaită al Opoziției augustin lazăr securitate denigrare augustin lazăr Procurorul general Augustin Lazăr a respins acuzațiile care spun că ar fi dispus sancţionarea disciplinară a unui deţinut de la Penitenciarul Aiud. reverificarea procurorului general ordonanța lui Toader acuzat de cenzură Secţia de anchetare a magistraţilor dosare instrumentate profesionist Iohannis nu-l va revoca din funcţie pe procurorul general Augustin Lazăr conţinut strict politic augustin lazăr revocare a procurorului general rezoluție de clasare audiat la csm augustin lazar ultimul bastion al justiției din România procedura de revocare
Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!


UPDATE: Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii şi-a suplimentat ordinea de zi şi va discuta cererea de pensionare depusă de procurorul general Augustin Lazăr. 

Lazăr a depus cerere de pensionare, în condiţiile în care mandatul său de procuror general se încheie pe data de 27 aprilie. 

Procurorul general Augustin Lazăr se pensionează, după ce a depus la Consiliului Superior al Magistraturii o cerere prin care solicită să iasă la pensie.  

Mandatul lui Augustin Lazăr de procuror general se încheie pe data de 27 aprilie. Acesta candidase și pentru un alt mandat la această funcție dar a renunțat după ce toate candidaturile au fost respinse de ministrul Justișiei, Tudorel Toader. 

Lazăr a fost acuzat în presă că a refuzat eliberarea condiţionată a disidentului anticomunist Iulius Filip pe vremea când era membru în Comisia de propuneri pentru liberare din cadrul Penitenciarului Aiud. 

Recent, Lazăr a respins și transmis foştilor deţinuţi politici şi disidentului Iulius Filip premiul primit de la Grupul pentru Dialog Social pentru lupta anticorupţie, procurorul general exprimându-şi regretul pentru dramele şi suferinţele trăite de luptătorii anticomunişti. 

„Doresc să mulţumesc Grupului pentru Dialog Social pentru acordarea premiului GDS pe anul 2018. Sunt deosebit de onorat pentru primirea acestei distincţii, pe care o consider o recunoaştere a eforturilor şi rezultatelor Ministerului Public în lupta anticorupţie, în apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, în consolidarea statului de drept. În acest context, am luat decizia de a transmite premiul GDS celor care – cu preţul vieţii sau al unor suferinţe inimaginabile – au făcut posibil ca astăzi noi să ne putem exprima liber, să trăim într-o societate democratică, să revenim acolo unde ne este locul, în Europa. Transmit acest premiu domnului Iulius Filip şi tuturor disidenţilor din cadrul Asociaţiei foştilor deţinuţi politici din România, o dată cu asigurările mele că astăzi Ministerul Public este o instituţie care activează la cele mai înalte standarde profesionale. Folosesc acest prilej pentru a exprima încă o dată regretul pentru dramele şi suferinţele trăite de luptătorii anticomunişti, prin al căror curaj şi sacrificiu a fost scrisă cea mai demnă pagină din istoria contemporană a României”, au anunțat reprezentanții Parchetului General. Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close