Programul Noua Casă: Credite pentru case noi până la 140.000 de euro

0
Guvernul a stricat planurile celor care doreau să cumpere locuințe în 2021, prin menținerea cotei de TVA la 19%, față de 5% cum era prevăzut, Reabilitarea termică a clădirilor imobile vândute Prețurile apartamentelor Noul program Prima Casă Prima casă pentru săraci Beneficiarii programului „O familie, o casă” nu pot câștiga mai mult de 4.500 de lei net, iar preţul de achiziţie a locuinţei este de maximum 70.000 de euro Prima Casă

Guvernul a aprobat în primă lectură programul Noua casă, care vine cu noi prevederi pentru tinerii care vor o locuința nouă.

Una dintre prevederile acestuia fiind majorarea plafonul pentru creditele pentru achiziţia de locuinţe noi de la 70.000 de euro la cel puţin 140.000 de euro.

„Un alt program în zona economică, de această dată pentru stimularea dezvoltărilor imobiliare şi a sectorului construcţiilor, vizează modificarea programului cunoscut ca Prima casă. În noua formulă propusă de Ministerul Finanţelor programul se va numi Noua casă şi sunt câteva modificări importante aduse în cadrul acestui program pentru a stimula dezvoltarea imobiliară şi sectorul construcţiilor şi, în acelaşi timp, pentru a veni în sprijinul celor care doresc să achiziţioneze în perioada următoare o locuinţă nouă”, a spus Ionel Dancă, șeful Cancelariei prim-ministrului.

Casele noi vor fi garantate în procent de 80%, a mai decis Guvernul.

„Astfel, s-a majorat plafonul pentru creditele pentru achiziţia de locuinţe noi de la 70.000 de euro la cel puţin 140.000 de euro, cu o valoare a garanţiei de 80% din valoarea creditului. Este o modificare substanţială, radicală, care are în vedere dezvoltarea sectorului imobiliar, inclusiv pentru locuinţele de până la 120 de metri pătraţi, astfel încât cei care au posibilitatea şi doresc să acceseze o astfel de facilitate să poată achiziţiona şi apartamente mai mari decât cele care sunt în prezent pe piaţă prin programul Prima casă”, a declarat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, la Palatul Victoria.

El a adăugat că această ordonanţă de urgenţă a fost adoptată în primă lectură, urmând ca după primirea avizului de la Consiliul Legislativ să fie adoptată în formă finală, în şedinţa de guvern următoare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here