vineri, aprilie 19, 2024
AcasăAgenda ZileiDăncilă: Nu am pe masă un proiect de amnistie și grațiere. Iohannis:...

Dăncilă: Nu am pe masă un proiect de amnistie și grațiere. Iohannis: Ar fi o catastrofă

Pe masa ei, nu există un proiect de amnistie şi graţiere şi nici nu a discutat cu vreun ministru al Cabinetului său despre acest subiect, a declarat premirul Viorica Dăncilă. 

Dăncilă a răspuns astfel întrebată despre informaţiile lansate în spaţiul public potrivit cărora Guvernul, sub o formă sau alta, asumată sau nu de un membru al Cabinetului său, ar pregăti o ordonanţă de urgenţă cu privire la amnistie şi graţiere şi dacă Executivul ia în calcul până la finele anului sau începutul anului viitor o astfel de variantă. 

OUG pentru aministie este un proiect care încă nu a dispărut din mințile PSD-iștilor, mai ales că trebuie să-l salveze pe marele șef. Acest lucru a fost lăsat să se înțeleagă chiar de către arhitectul Justiției, Tudorel Toader.  

Proiect de amnistie și grațiere, discutat pe ascuns

Aflat la Alba Iulia, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat, că răspunsul este același pe care l-a dat și în trecut. Acesta a fost întrebat dacă va fi dată vreo ordonanţă de urgenţă pentru amnistie şi graţiere.

„În repetate rânduri am spus şi voi face şi eu, precum altcineva: la această întrebare am mai răspuns. Şi rămâne valabil ceea ce am răspuns de foarte multe ori la această întrebare. Eu vă respect şi vă înţeleg interesul, care, până la urmă, e de ordine publică, dar această întrebare mi-a fost pusă de foarte multe ori. Ceea ce am răspuns este valabil şi astăzi”, a spus ministrul Justiţiei. 

„Am spus şi repet, nu am discutat cu niciun ministru, nu am pe masa prim-ministrului, nu am avut nicio discuţie în acest sens. Deci, de ce să vorbesc despre ceva despre care nu am discutat? Am văzut că s-a lansat în spaţiul public, am văzut solicitări în spaţiul public, am văzut critici, dar eu, ca prim-ministru, vă spun că pe masa prim-ministrului nu există aşa ceva şi nu am avut o discuţie cu un ministru în acest sens”, a declarat Viorica Dăncilă, la finalul galei „100 pentru Centenar”. 

Iohannis: Ar fi o catastrofă pentru România

Klaus Iohannis a declarat că o ordonanţă privind amnistia şi graţierea ar fi o catastrofă pentru România şi ar declanşa o criză politică fără precedent. 

„O astfel de ordonanţă, care priveşte amnistia şi graţierea unor politicieni până la urmă, ar fi o catastrofă pentru România. Adoptarea unei astfel de ordonanţe ar declanşa o criză politică fără precedent în România”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni. El a amintit că graţierea şi amnistia au fost deja tema unei ordonanţe de urgenţă la începutul anului 2017 şi că acest act normativ a dus la manifestări foarte ample din partea românilor, care nu îşi doresc aşa ceva.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate