Încep dezbaterile pe proiectul bugetului de stat

bugetul pe 2020 eșecul moțiunii de cenzură Săptămâna jocurilor politice Guvernul și-a pierdut legitimitatea Parlament cu 300 de membri audieri inutile Iohannis a promulgat legea pensiilor în forma reexaminată Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Restructurarea Guvernului abrogarea OUG 114/2018 Banii României se dezbat azi, proiectul bugetului de stat pensiile speciale ale parlamentarilor Noile Birouri permanente
Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!


Comisiile parlamentare se reunesc azi pentru a dezbate proiectul bugetului de stat şi al asigurărilor sociale de stat pe 2019. Deputaţii şi senatorii au termen până luni la ora 12,00 pentru a depune amendamente, conform calendarului stabilit de Birourile permanente reunite. 

Şedinţele comisiilor de specialitate vor începe la ora 15,00, pentru avizarea proiectelor. În acelaşi timp vor lucra şi comisiile pentru buget, care urmează să întocmească raportul de fond până miercuri la ora 15,00. Tot miercuri va avea loc o şedinţă a Birourilor permanente reunite pentru stabilirea timpilor de dezbatere în plen. 

Dezbaterea proiectului de buget în plenul comun al Parlamentului va începe miercuri de la ora 16,00, iar votul final este programat vineri. Guvernul a aprobat în şedinţa din 8 februarie proiectele privind Legea bugetului de stat şi Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2019.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat că proiectul de buget este fundamentat pe o creştere economică de 5,5%, ceea ce înseamnă o valoare a Produsului Intern Brut de 1.022,5 miliarde lei, un salariu mediu brut de 5.163 lei, iar numărul de salariaţi din economie va ajunge la 5,282 milioane. Deficitul bugetar a fost stabilit la 2,55% din PIB. 

PMP a anunțat deja ca a terminat de organizat cele peste 2.500 de amendamente pe care le va depune la proiectul de buget pentru acest an. Urmăriți-ne și dați un LIKE și un SHARE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close